Szijjártó: Ez zsarolás

2016.01.17. 11:31

A magyar kormány visszautasítja az osztrák kancellár zsarolását, miszerint aki nem akar bevándorlókat befogadni, kevesebb uniós forrást kapjon - reagált Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter közleményében Werner Faymann szombati kijelentésére.

Szijjártó Péter kifejtette, hogy Magyarország teljesítette azokat a feltételeket, amelyek alapján jogosult az EU-s forrásokra, ehhez az illegális bevándorlásnak semmi köze sincs. Úgy vélte, ha az európai vezetők egymás zsarolásával töltik az idejüket, akkor gyengítik Európát,  ez megengedhetetlen és elfogadhatatlan, különösen válságokkal terhelt időszakban. 

Szijjártó PéterFotó: Bielik István - Origo

Jobb később, mint soha

A miniszter az osztrák szigorításokkal kapcsolatban úgy fogalmazott: "jobb később, mint soha", ugyanakkor Szijjártó Péter szerint az illegális bevándorlás azonban sokkal súlyosabb probléma annál, minthogy Európa egy éven keresztül az úgynevezett politikai korrektség foglya legyen.

Werner Faymann osztrák kancellár szombaton jelentette be, hogy Ausztria ideiglenesen hatályon kívül helyezi a schengeni megállapodást, minden menekültet ellenőriz a határon, és a gazdasági menekülteket visszautasítja.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK