Beszólt a taxisoknak Habony üzlettársa

2016.01.18. 19:53

A Budapest belvárosát megbénító, az Uber szabályozását követelő taxisok nem fognak kormányt buktatni, ráadásul nem ismerik fel, hogy a szocializmus véget ért – állapította meg a Századvég vezető elemzője. 

Egyszerre hűtötte le az esetleg egy újabb taxisblokádot vizionáló ellenzéket, valamint a Budapest belvárosát megbénító, az Uber szabályozását követelő taxisokat a Századvég Alapítvány vezető elemzője. Lánczi Tamás a blogján írt az eseményekről, megállapításait pedig az Index szúrta ki

TAXISBLOKÁD 2.0

Lánczi azzal kezdte, hogy 25 év után ismét taxisblokád van Budapesten, ám mielőtt az ellenzék nagyon belelkesülne, hogy a taxisok lesznek az új kormánybuktató erő", nem árt figyelembe venniük néhány dolgot. 

Így azt, hogy bár az Uberre is vonatkozniuk kell szabályoknak, Lánczi szerint, azt "ne gondolja senki, hogy ezeket a szolgáltatásokat meg lehet állítani a határnál, vagy egy-két rendelettel meg lehet szüntetni a létezésüket". Szerinte a taxisok ezt akarják, pedig a szocializmus 26 évvel ezelőtt véget ért. 

Mint arról az Origo beszámolt, Lánczi egyébként Habony Árpád Londonban bejegyzett cégének egyik ügyvezetője, emellett a Pécsi Dohánygyár Kft. felügyelőbizottságának az elnöke is. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK