Megtámadták az árpádhalmi alpolgármestert

2016.01.18. 17:00

A polgármestertől kért fuvart a rendőrségi kihallgatásához egy árpádhalmi férfi. Nem kapott segítséget, verekedni kezdett. Előzetesbe kerülhet.

A vádirat szerint a férfi azért jelent meg az árpádhalmi polgármesteri hivatalban pénteken, és arra kérte a polgármestert, Szarka Attilát: szállítsák a nagymagácsi rendőrörsre, kihallgatásra. Ugyanis akkor két betörés miatt is eljárás folyt ellene. A gyanú szerint

betört egy élelmiszerboltba és egy házba.

Mikor a polgármestertől nemleges választ kapott, szóvá tette a közérdekű munkával kapcsolatos kifogásait, a beszélgetésbe pedig bekapcsolódott Fróman Róbert, a község alpolgármestere is.

Elmondták a férfinak a közérdekű munkával kapcsolatos lehetőségeket, erre a férfi kiabálni kezdett, és többszöri felszólítás ellenére sem hagyta abba.

Végül kikísérték az épületből, de a bejárat előtt a feldühödött férfi megütötte az alpolgármestert, majd lerántotta a földre.

Az ügyészség az előzetesről szóló indítványában a szökés, elrejtőzés veszélye mellett arra is hivatkozott, hogy a férfi büntetett előéletű, és több eljárás is folyamatban van ellene. 

A férfi beismerte a történteket, a szegedi bíróság hétfőn dönt a sorsáról.

KAPCSOLÓDÓ CIKK