Budapesten és Stockholmban is megfenyegették a brit iskolát

2016.01.19. 11:59

Bombafenyegetés miatt a rendőrség kiürítette az óbudai angol nyelvű iskolát, a British International Schoolt. Ezzel egy időben a svédországi brit nemzetközi iskolában is bombariadó volt.

Bombafenyegetés miatt ki kellett üríteni a főváros III. kerületében lévő Kiscelli közben található British International Schoolt. Az angol nyelvű alapítványi iskolánál kedd reggel több rendőrautó jelent meg, a kiérkező hatóságok között tűzszerészek és a katasztrófavédelem emberei is jelen voltak.

A tanulókat a fenyegetés miatt hazaküldték, 11 körül már senkit sem lehetett látni az iskolában. A kiürítést végző rendőrök nem adtak tájékoztatást az Origo helyszíni tudósítójának, azt mondták, részletekért keressük meg a BRFK sajtóosztályát.

Rendőrök ürítik ki a budapesti British International SchooltForrás: MTI

Svédországban is

Az alapítványi iskola nem először kap bombafenyegetést, legutóbb december 9-én ürítették ki, ekkor telefonon kapott az iskola bombafenyegetést. Emiatt a TEK is kivonult, robbanószerkezetet viszont nem találtak.

A mostani óbudai bombafenyegetéssel egy időben Svédország fővárosában, Stockholmban is ki kellett üríteni a British International School ottani intézményét. A TheLocal.se információi szerint reggel 9.44-kor kezdődött el az iskola evakuálása, rövid idő alatt mind a 250 ott tartózkodó diákot és tanárt kimenekítettek.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK