Csőkulccsal verték agyon a 90 éves bácsit

Vágólapra másolva!
Elfogták a csemői rablógyilkosság gyanúsítottjait. Az áldozatot ismerhette a rablás ötletgazdája, aki a napokban, a társával együtt előzetesbe kerültek.
Vágólapra másolva!

Egy csőkulccsal vertek agyon a 90 éves bácsit a csemői otthonában január 6-án. A vérben ázó férfit magára hagyták, végül életét vesztette. A holttestet három nappal később, az áldozat fia találta meg.

A házból egy mobilt és némi élelmiszert vittek el.

Az elkövetőket közel két hétig keresték, végül az egyik gyanúsítottat szombaton, társát pedig vasárnap reggel Nagykőrösön fogták el. Az ügyészség kedden elrendelte, hogy a két férfi kerüljön előzetesbe.

Az ötletgazda

Az ügyészségi közlemény szerint az egyik gyanúsított, egy kecskeméti férfi, már ismerte az áldozatot, a szokásait, a napirendjét, és azt is, hogy

van otthon félretett pénze.

A férfi egy nagykőrösi ismerősét kérte meg, hogy segítsen a rablásban. Őt gyanúsítják az emberöléssel, az ötletazdát pedig rablással.

A megyei ügyészség előzetesre vonatkozó indítványa szerint a szökés mellett okkal feltehető az is, hogy ha szabadlábon védekeznek a gyanúsítottak, akkor újabb bűncselekményt követhetnek el.