Főszerkesztőként mutatkozott be a zsaroló

Vágólapra másolva!
A férfinak két választása volt: vagy fizet, vagy nyilvánosságra hozzák, hogy a diplomája hamis. A zsarolók attól sem rettentek el, hogy egy napilap főszerkesztőjeként hívják fel az áldozatukat, akinél betelt a pohár, és feljelentette őket. A két férfit januárban elején fogta el a rendőrség.
Vágólapra másolva!

A férfi beadta a hamis, külföldi diplomáját az illetékes hatósághoz, majd tavaly júliusban az egyik gyanúsított felhívta, és a honosításért felelős hatóság munkatársaként

bemutatkozott, majd megzsarolta.

Azt mondta, hogy ha a férfi nem fizet többmillió forintot, akkor nem csupán a honosítási kérelmét utasítják el, de nyilvánosságra is hozzák, hogy a diplomája hamis.

Nem fizetett

A férfi nem volt hajlandó fizetni, de a telefonhívások állandósultak. Végül napokkal később találkozott a zsarolókkal, de ez sem vezetett eredményre, ezért a gyanúsítottak folytatták a fenyegetőzést.

A nyomatékosítás kedvéért később egy napilap főszerkesztőjének kiadva magukat hívták fel a férfit, aki nem bírta tovább,

és feljelentést tett.

A két feltételezett zsaroló január elején került őrizetbe, elfogásukról videó is készült.

Öt helyszínen foglaltak le adathordozókat, mobiltelefonokat, számítástechnikai eszközöket, amelyek bizonyítékként szolgálhatnak.

Mivel a sértett a hamis diplomáját akarta honosíttatni, ellene - a szabadon hagyása mellett - közokirat hamisítás miatt indult eljárás - közölte az ORFK.