Farkas Flórián elköszönt

Farkas Flórián; Orbán Viktor felirat FOTÓ ÁLTALÁNOS Közéleti személyiség foglalkozása miniszterelnök politikus SZEMÉLY
Budapest, 2014. október 9. Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnöke sajtótájékoztatót tart az ORÖ budapesti székházában 2014. október 9-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Tisztújító küldöttgyűlést tartott az Országos Roma Önkormányzat által létrehozott Híd a munkába nevű foglalkoztatási szövetkezet, amelyet eddig Farkas Flórián vezetett. A miniszterelnöki megbízott hivatalosan a szerdai gyűlésen jelentette be lemondását a szervezetben betöltött posztjáról, helyére Berényi Lászlót választották. Az új elnök cáfolta azokat a vádakat, miszerint a tisztújítás a korábbi vezetők menekülése lenne.
Vágólapra másolva!

Berényi Lászlót, a Lungo Drom alelnökét és az Országos Roma Önkormányzat Lungo Drom-os frakcióvezetőjét választották elnöknek a Híd a munkába nevű foglalkoztatási szövetkezet szécsényi tisztújító küldöttgyűlésén – tudta meg a Romnet.

A gyanús pénzköltéseiről hírhedté vált szervezet eddigi vezetője Farkas Flórián volt, aki hivatalosan a szerdai gyűlésen nyújtotta be a lemondását.

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A tisztújítást több roma képviselő is a korábbi vezetők meneküléseként értékelte, Berényi László viszont ezt közleményben cáfolta. Mint írta,

ezek „rágalmazó állítások", a szervezet pedig továbbra is számít a korábbi vezetők segítségére.

A gyűlésen minden tisztségviselőt leváltottak, az elnök mellett új elnökségi tagokat is választottak.

Vizsgálják a projektet

A szövetkezet azért jött létre, hogy segítse a leghátrányosabb helyzetben élők felzárkóztatását, azonban az eredmények helyett a gyanús pénzköltések miatt vált ismertté. A Népszabadság a napokban írt arról, hogy a Balog Zoltán vezette Emberi Erőforrások Minisztériuma - egy miniszterelnökségi vizsgálatra hivatkozva - újabb 12 ügyben indított kormányzati vizsgálatot.