Farkas Flórián elköszönt

2016.01.21. 13:32

Tisztújító küldöttgyűlést tartott az Országos Roma Önkormányzat által létrehozott Híd a munkába nevű foglalkoztatási szövetkezet, amelyet eddig Farkas Flórián vezetett. A miniszterelnöki megbízott hivatalosan a szerdai gyűlésen jelentette be lemondását a szervezetben betöltött posztjáról, helyére Berényi Lászlót választották. Az új elnök cáfolta azokat a vádakat, miszerint a tisztújítás a korábbi vezetők menekülése lenne.

Berényi Lászlót, a Lungo Drom alelnökét és az Országos Roma Önkormányzat Lungo Drom-os frakcióvezetőjét választották elnöknek a Híd a munkába nevű foglalkoztatási szövetkezet szécsényi tisztújító küldöttgyűlésén – tudta meg a Romnet.

A gyanús pénzköltéseiről hírhedté vált szervezet eddigi vezetője Farkas Flórián volt, aki hivatalosan a szerdai gyűlésen nyújtotta be a lemondását.

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A tisztújítást több roma képviselő is a korábbi vezetők meneküléseként értékelte, Berényi László viszont ezt közleményben cáfolta. Mint írta,

ezek „rágalmazó állítások", a szervezet pedig továbbra is számít a korábbi vezetők segítségére.

A gyűlésen minden tisztségviselőt leváltottak, az elnök mellett új elnökségi tagokat is választottak.

Vizsgálják a projektet

A szövetkezet azért jött létre, hogy segítse a leghátrányosabb helyzetben élők felzárkóztatását, azonban az eredmények helyett a gyanús pénzköltések miatt vált ismertté. A Népszabadság a napokban írt arról, hogy a Balog Zoltán vezette Emberi Erőforrások Minisztériuma - egy miniszterelnökségi vizsgálatra hivatkozva - újabb 12 ügyben indított kormányzati vizsgálatot.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK