Taxival vagy Uberrel járnak, megkérdezte Orbán a minisztereit

taxi uber ellenes tüntetés no thanks
Vágólapra másolva!
A kormány szerint a taxisoknak van igaza. A kormány szabályozta a piacot, ezért cserében joggal várhatnak védelmet a taxisok - mondta a Kormányinfón Lázár János. A miniszter elárulta, Orbán Viktor miniszterelnök megkérdezte a szerdai kormányülés résztvevői, mivel utaznak. Az idősebbek taxiznak, fiatalabb munkatársaik Uberrel járnak - ez a magyar valóság.
Vágólapra másolva!

Az állam szabályozta a piacot, a taxisok cserében joggal várhatnak védelmet - fogalmazott a Kormányinfón Lázár János. A miniszter azt tanácsolta a taxisoknak, hogy nyugodjanak meg, nemjenek haza. Lényegében megerősítette azt, amit a Kormányinfó előtt nem sokkal közleményében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megfogalmazott: a kormány a szabályosan működő, adófizető taxisok oldalán áll. Az ügyben érdemi tárgyalások kezdődtek a taxisok képviselői és a kormány között.

Vége a taxisdemonstrációnak

A miniszter tájékoztatójával egy időben hagyták el a budapesti Deák teret a hétfő hajnal óta - hol engedéllyel, hol a nélkül - ott demonstráló taxisok. Nem sokkal korábban a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleményében azt írta, hogy a kormány és a taxisok megkezdték az egyeztetéseket, ezek a jövő héten folytatódnak.

A kormány segít a taxisoknak, de azt kérte tőlük, hogy menjenek haza Fotó: Polyák Attila - Origo

A taxisok képviselőivel a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közigazgatási államtitkára, Czepek Gábor és közlekedéspolitikáért felelős államtitkára, Tasó László tárgyalt. A közlemény szerint

taxis szolgáltatás kizárólag a kormányrendeletben meghatározott, azonos feltételek mellett nyújtható.

"A fejlesztési tárca vizsgálja az előírások betartását kikényszerítő komolyabb szankciók és hatékonyabb ellenőrzés lehetőségeit". A taxisok megígérték, hogy a forgalomkorlátozásokkal járó tüntetésüket csütörtökön befejezik.