Vasvillára szúrták, lapáttal ütötték a tacskót

Vágólapra másolva!
Barátnője kutyáját akarta megölni a vád szerint egy részeg fiatal – a "kivégzésben" kamasz ivócimborája is segítethetett, de az egyetlen, végzetesnek szánt szúrás helyett hosszan kínozták az állatot.
Vágólapra másolva!

Szabályos mészárlásig fajult a közös italozás: állatkínzás miatt felelhet az a 19 éves szegedi fiatal és 17 éves társa, akik a vád szerint vasvillával és lapáttal próbáltak elpusztítani egy kis testű kutyát.

Ivás közben jött az ötlet

A két fiatal tavaly április 14-én együtt ivott, az idősebbik fiú barátnőjének homokmégyi otthonában.

Miközben lassan lerészegedtek, a 19 éves vádlott kitalálta, hogy megöli a nő öt éves tacskókeverékét – írja a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség.

A fiú felkapott egy vasvillát, és egyetlen nyakszúrással próbált végezni az állattal, ami azonban csak megbénult a döféstől.

Háromszor fejbecsapták

A vádlottak ezután sírt ástak a kutyának, majd háromszor is fejbe csapták lapáttal, ebből egyszer a 17 éves kamasz ütött. Azz elkínzott eb azonban még ettől sem pusztult el. A kegyetlenkedésnek csak egy látogató érkezése vetett véget –

a kutyát végül állatorvos altatta el, mivel a sérüléseket amúgy sem élte volna túl.

A vádlottak szabadlábon várják a tárgyalást. Az ügyészség a büntetett előéletű fiatalkorú vádlottal szemben javítóintézeti nevelés, míg büntetlen felnőtt bűntársával szemben felfüggesztett fogház kiszabását indítványozta – ítélkezni a Kalocsai Járásbíróság fog esetükben.

Botrány Deteken is

Egy hónap alatt ez a második, nyilvánosságra kerülő állatkínzás: január 11-én a Bors számolt be arról, hogy

a deteki alpolgármester fia baseball-ütővel vert agyon egy kölyökkutyát.

Az eset még 2015 júniusában történt, de a mészárlásról készült videó rohamosan terjedt a közösségi oldalakon. Az eset óriási felháborodást váltott ki, az állatvédők petícióban követelték az állatkínzó megbüntetését, amit több mint 30 ezren írtak alá.