A Parlamentet fenyegette robbantással, előzetesbe küldték

zászlófelvonás
Budapest, 2014. október 23. Ünnepi zászlófelvonás az Országház előtti Kossuth Lajos téren az '56-os forradalom és szabadságharc emléknapján, 2014. október 23-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság nem jogerős döntésével azt a 49 éves férfit, aki a gyanú szerint az elmúlt hónapokban kétszer is azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja a Parlamentet. Most egy elmegyógyintézetben töltheti le az előzetesét.
Vágólapra másolva!

Az ügyészség indítványának helyt adva a bíróság - nem jogerős döntésével - előzetes letartóztatásba helyezte azt a 49 éves férfit, aki Ibolya Tibor fővárosi főügyész közlése szerint először 2015. október 18-án, majd január 27-én nyilvános telefonfülkékből hívta a 112-es központi segélyhívószámot, és azt mondta, hogy különböző sérelmei miatt felrobbantja a Parlamentet.

A férfi a Parlament felrobbantásával fenyegetőzött a gyanú szerint Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A férfit két rendbeli közveszéllyel fenyegetés bűntettével gyanúsítják. A bíróság az ügyészség álláspontjával egyetértve

a gyanúsítottat előzetes letartóztatásba helyezte szökés, elrejtőzés, valamint bűnismétlés veszélye miatt.

A bíróság úgy rendelkezett, hogy a kényszerintézkedést az Igazságügyi Megfigyelő- és Elmegyógyító Intézetben kell végrehajtani.