Akár meg is szüntethetik a Simicska-oszlopokat védő céget

MAHIR
Simicska oszlopok leszedése
Vágólapra másolva!
Törvényességi felügyeleti eljárás indult a Simicska-hirdetőcég és a főváros közötti januári oszlopháborúban a hirdetőfelületeket védő biztonsági embereket foglalkoztató cég ellen. Egy hiányzó cégtábla miatt akár kényszertörölheti is a cégbíróság a vállalkozást.
Vágólapra másolva!

Miután korábban eljárás indult a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Mahir Cityposter Kft. hirdetőoszlopait a főváros bontóbrigádjaival szemben védő vállalkozás emberei ellen, majd a biztonsági cég vezetőjét órákon át faggatták a hatósági ellenőrzést végző rendőrök, most a cégbírósággal gyűlt meg a vállalkozás baja.

Fogást keresnek rajtuk?

Rádi Gábor, a Legion Invictus Kft. vezetője az Origónak elmondta: a cégbíróság arról értesítette, hogy törvényességi felügyeleti eljárás indult a vállalkozás ellen, mert - a végzés szerint -

jogszabályt sértettek azzal, hogy a társaság a bejegyzett székhelyén nem található.

Szerinte azért, mert a hatósági ellenőrzésre érkező rendőrök január 6-án a Tompa utcai telephelyen nem találtak cégtáblát.

Előtérben a bontóbrigád tagjai, a háttérben az őrző-védők Fotó: Polyák Attila - Origo

"A tábla valóban nem volt a helyén, mert nem sokkal korábban eltűnt, talán ellophatták" - mondta Rádi Gábor, aki már a múltkori hatósági ellenőrzésnél is úgy érezte, hogy

aminek az emberei a testükkel is védték a hirdetőoszlopokat, amelyeket a főváros megbízásából elbontottak januárban - egészen addig, míg a bontást a bíróság meg nem tiltotta.

Akár törölhetik is a céget

Böröczky Kornélia ügyvéd az Origónak elmondta: azután indult törvényességi felügyeleti eljárás, hogy a rendőrök január 6-án este 20.50-kor mentek ki céghez ellenőrzést tartani. Bár a cégtábla hiányzott,

a kapucsengőn ott volt az ügyvezető neve, a rendőrök be is csengettek,

de Rádi már nem volt ott, éppen a két, garázdasággal gyanúsított emberét kísérte be a rendőrségi kihallgatásra - mondta.

Januárban néhány nap alatt 169 oszlopot vitt el a főváros, de vissza kell adnia őket Fotó: Polyák Attila - Origo

A biztonsági cég képviseletében eljáró ügyvéd azt mondta, vitatja a cégbírósági végzést, azóta ráadásul újra van kint cégtábla, így fellebbez a döntés ellen. Ha nem tenné,

akár a vállalkozás kényszertörlését is elrendelhetné a bíróság.

Kérdésünkre elmondta, mivel a táblát pótolták, nem számít arra, hogy a törvény alapján akár 10 millió forintos bírságot egyáltalán kiszabják rájuk.