Indonéziába utazik Orbán Viktor

2016.01.30. 14:38

Három napra Indonéziába utazik Orbán Viktor és több minisztere. Megállapodhatnak felsőoktatási csereprogramról, de lehet együttműködés a halászat és az aquakultúra területén is. A kormányfő Indonézia vezetőin kívül találkozik X. Hamengkubuwono szultánnal, a Yogyakartai Különleges Terület kormányzójával.

A delegációban a kormánytagok közül részt vesz Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter és Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

A program főbb elemeit ismertetve a sajtófőnök elmondta: Orbán Viktor Jakartában koszorút helyez el az indonéziai nemzeti hősök emlékhelyén, a Kalibata temetőben, majd tárgyalásokat folytat Joko Widodo indonéz köztársasági elnökkel. 

Ez után a magyar és az indonéz kormány képviselői együttműködési megállapodásokat írnak alá többek között a következő évekre szóló felsőoktatási csereprogramról, valamint a halászat és az aquakultúra területén történő együttműködésről. 

Orbán Viktor Le Luong Minh-nel, a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetsége (ASEAN) főtitkárával is tanácskozik. 

A miniszterelnök Jusuf Kalla indonéz alelnökkel együtt üzleti fórumon vesz részt, ahol a két ország kereskedelmi és iparkamarái, valamint más, közszolgáltatásokkal foglalkozó magyar és indonéz vállalatok közötti egyezményeket és megállapodásokat írnak alá. A miniszterelnöki delegáció ellátogat Yogyakarta városába is, ahol a kormányfő X. Hamengkubuwono szultánnal, a Yogyakartai Különleges Terület kormányzójával találkozik - tájékoztatott Havasi Bertalan.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKK