Anyagi gondok miatt történhetett a családi tragédia

2016.02.02. 17:11

Elképzelhető, hogy anyagi körülményeinek romlása miatt ölte meg gyermekét az a rendőrnő, aki magát is fejbe lőtte Budapesten. A tragédia a XVIII. kerületben történt, a kisfiú 10 éves volt. A helyszínelés hajnalig zajlott.

A tragédia a XVIII. kerületi Bartók Béla utcában történt, egy szolgálaton kívüli rendőrnő fejbe lőtte tíz év körüli gyermekét, majd öngyilkos lett a 10-es számú házban. 

Egy gazdag vállalkozó volt a korábbi párja annak a rendőrnőnek, aki tegnap megölte gyermekét majd saját magát is lelőtte - írja a Blikk. Az újság szerint egyik napról a másikra hagyták el a nőt. Bár a XVIII. kerületi házat otthagyta nekik a férfi. 

A helyszín is üzenet

Az ilyen tragikus eseteket kiterjesztett öngyilkosságnak hívják, és groteszk módon az elkövetők magas felelősségérzetére utalnak - mondta az Origónak Végh József kriminálpszichológus. Az asszony e szerint valószínűleg teljes felelősséget akart vállalni a gyermekért - ha ő képtelen volt tovább nevelni, másra sem akarta hagyni a kicsit.

Üzenetértékű lehet a gyilkosság és öngyilkosság helyszíne is, mivel a problémák helyére utal. Úgy tudjuk, a nő az otthonában végzett magával és gyerekével - ez Végh József szerint magánéleti problémát is jelezhet, amit az asszony képtelen volt megoldani. 

Rendőrök a tragédia helyszínénForrás: MTI/Mihádák Zoltán

Fokozatos összeomlás

Hozzátette, hogy az ilyen eseteket általában az önértékelés fokozatos romlása előzheti meg: az ember kudarcot él meg, majd úgy érzi, általában is sikertelenség jellemzi - az összeomlás végső, öngyilkosság előtti fázisában pedig biztos benne, hogy az 

élete semmit sem ér, és ez így is marad.

Az ügyészség elismerte

Az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség is vizsgálatot indított - Nagy Andrea ügyészségi szóvivő kérdésünkre megerősítette a kettős haláleset hírét, ennél többet azonban nem tudott mondani.

Szerda reggel a főügyészség hivatalosan is beszámolt a kiterjesztett öngyilkosságról: közleményük szerint  az asszony a BRFK XVIII. Kerületi Rendőrkapitányságán dolgozott. A rendőrnő az elsődleges adatok alapján szolgálaton kívül, a lakóhelyén maroklőfegyverrel lelőtte a kisfiát, majd magával is végzett. 

A cselekmény helyszínén ügyészi részvétellel zajlott helyszíni szemle a hajnali órákban fejeződött be - írja a nyomozó hatóság, kegyeleti okokból azonban részletesebb tájékoztatást nem adtak az esetről. 

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes lelkielsősegély-számot!