Rezsit is csökkentett az élelmes fűtermesztő

startup
Komplett melegházat rendezett be a szoba sarkában, az áramot is lopta a fűtermesztő
Vágólapra másolva!
Sorozatos áramlopás miatt nyomoztak a mátészalkai rendőrök, őket is meglepte a kreativitás, amivel egy illegális melegházban találkoztak.
Vágólapra másolva!

Nagyüzemben lopták az áramot Kántorjánosiban, a sorozatos bűncselekmények miatt végül a szolgáltató szakemberei mellett a mátészalkai rendőrök is megjelentek a településen, akik

38 háztartásnál fedeztek fel illegális áramvételezést

– a fogyasztók ellen eljárás indult.

Kreatív megoldások

Vizsgálatuk közben buktatták le azt a helyi lakost, aki az áramlopást marihuána termesztésével fűszerezte: a 26 éves férfi lakásában egy sarokban berendezett, mini melegházat találtak a járőrök.

Komplett melegházat rendezett be a szoba sarkában, az áramot is lopta a fűtermesztő Forrás: Police.hu

Ezt olyan ötletesen alakította ki, hogy közleményében még

a hatóság is startupkertészetként említi a helyszínt

Így készült

A fiatal termesztő időzítő kapcsolóra kötötte a kertészetet fűtő és bevilágító izzókat, házilag barkácsolt készüléke pedig szén-dioxiddal dúsította a légteret.

A férfi a vallomásában elmondta, hogy a neten rendelte a növényi magokat és a termesztéshez használt eszközöket, és ott nézett utána a szakirodalomnak is. Az áramlopás mellett így már kábítószer-birtoklás miatt is eljárás indult ellene.

A kétezer lakosú Kántorjánosi tavaly is szerepelt a hírekben: 13 év után december 14-én végre elfogták azt a férfit, aki a településen még 2002-ben

megerőszakolt és halálra vert egy nyolcvanéves nőt.

Szintén decemberi fejlemény volt, hogy egy zavart kántorjánosi férfi karddal és késsel rontott családjára, és csak kevésen múlt, hogy a kiérkező rendőröket nem támadta meg.