Navracsics: Mindenhol van gond az oktatással

A Tudomány Hete 2015 programsorozat Révkomáromban, Navracsics Tibor
Navracsics Tibor
Vágólapra másolva!
Brüsszel a tagállami oktatáspolitikába nem szólhat bele közvetlenül - mondta Navracsics Tibor az állami tévének. Hozzátette: nem tudna olyan országot mondani, ahol az oktatás ügye teljes egészében rendezett és megnyugtató lenne.
Vágólapra másolva!

Az uniós pályázatok kiírásánál figyelnek arra, hogy érdemi segítséget nyújtsanak a nemzetiségi csoportoknak, az iskoláknak, az oktatási és kulturális kormányzatoknak - mondta Navracsics Tibor Kassán az állami tévének.

Annak ellenére, hogy sok európai uniós fejlesztés valósul meg, az intézmények fenntartásához az unió csak kevéssé tud hozzájárulni - jegyezte meg az Európai Unió oktatásért, kultúráért, ifjúságért és sportért felelős biztosa.

Navracsics Tibor Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Navracsics Tibor, aki a tizedik alkalommal megrendezett kassai magyar kultúra és történelem napja alkalmából látogatott a felvidéki városba, elmondta: a kistelepülési iskolák fenntartása és a kisebbségi nyelvhasználat biztosítása széles körű európai probléma.

Kitért arra, hogy Brüsszel a tagállami oktatáspolitikába nem szólhat bele közvetlenül. Mint mondta, az egészségügyhöz kapcsolódóan az oktatás is fontos és érzékeny kérdése a tagállami belpolitikáknak, hozzátéve, hogy

nem tudna olyan országot mondani, ahol az oktatás ügye teljes egészében rendezett és megnyugtató lenne.