Navracsics: Mindenhol van gond az oktatással

2016.02.06. 18:41

Brüsszel a tagállami oktatáspolitikába nem szólhat bele közvetlenül - mondta Navracsics Tibor az állami tévének. Hozzátette: nem tudna olyan országot mondani, ahol az oktatás ügye teljes egészében rendezett és megnyugtató lenne.

Az uniós pályázatok kiírásánál figyelnek arra, hogy érdemi segítséget nyújtsanak a nemzetiségi csoportoknak, az iskoláknak, az oktatási és kulturális kormányzatoknak - mondta Navracsics Tibor Kassán az állami tévének.

Annak ellenére, hogy sok európai uniós fejlesztés valósul meg, az intézmények fenntartásához az unió csak kevéssé tud hozzájárulni - jegyezte meg az Európai Unió oktatásért, kultúráért, ifjúságért és sportért felelős biztosa.

Navracsics TiborForrás: MTI/Krizsán Csaba

Navracsics Tibor, aki a tizedik alkalommal megrendezett kassai magyar kultúra és történelem napja alkalmából látogatott a felvidéki városba, elmondta: a kistelepülési iskolák fenntartása és a kisebbségi nyelvhasználat biztosítása széles körű európai probléma. 

Kitért arra, hogy Brüsszel a tagállami oktatáspolitikába nem szólhat bele közvetlenül. Mint mondta, az egészségügyhöz kapcsolódóan az oktatás is fontos és érzékeny kérdése a tagállami belpolitikáknak, hozzátéve, hogy nem tudna olyan országot mondani, ahol az oktatás ügye teljes egészében rendezett és megnyugtató lenne.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK