Orbán közös képet tett a Facebookra Plácido Domingóval

Orbán Viktor, opera
Vágólapra másolva!
Nem hagyta ki idén sem az Operaház estélyét Orbán Viktor miniszterelnök. A kormányfő leányával, Sárával érkezett az év legnagyobbnak mondott társadalmi eseményére. 
Vágólapra másolva!

Ez az operaházi este mindenesetre jóval könnyedebbnek ígérkezett a kormányfő számára, mint a négy évvel ezelőtti, amikor az alkotmánymódosítás miatt több ezres tüntető tömeg vette körül az épületet. Nem is tudta másként elhagyni akkor a házat, csak a hátsó kijáraton keresztül. Ehhez képest szinte elhanyagolható a beharangozott országos pedagógus-tüntetés, illetve a tény, ami Czunyiné Bertalan Judit közoktatási államtitkár menesztését illeti.

Orbán Viktor leányával, Sárával érkezett Forrás: Polyak Attila

A kormányfő tehát az indonéziai utat a Shakespeare- estélyen pihenhette ki, ahol Plácido Domingo előadását élvezhette, a többiek között Colleen Bell amerikai nagykövet társaságában. Az estélyen ott volt Rogán Antal, a miniszterelnök politikai kabinetfőnöke, valamint több ismert művész, celeb, közéleti személyiség mint például Kovács Ákos énekes, Vajna Tímea, Lakatos Márk stylist, vagy éppen Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

A kormányfő a Facebook-oldalán is beszámolt arról, hogy részt vett a bálon: feltett egy közös képet a világhírű tenorral.

Tegnap este.Yesterday evening.

Közzétette: Orbán Viktor2016. február 6.

Az est a szokásos árveréssel zárult, melynek bevételét idén is az Országos Mentőszolgálatnak ajánlották fel. Az aukción licitálni lehetett többek közt Plácido Domingo egyik jelmezére, egy 2011-es évjáratú Sauska Cuvée borra, ami utóbb 750 ezer forintért kelt el, de el lehetett vinni egy 1.500.000 forint értékű gyémánt ékszert a Royal Diamonds Ékszerház jóvoltából, valamint Bartha Katalin festőművész 2.500.000 forint értékű, drágakövekkel díszített festményét.

Az aukción végül minden tétel elkelt, összesen 3 millió 735 ezer forint gyűlt össze, amelyet az életveszélyben lévő gyerekek megmentésére fordítanak majd.

Ha kíváncsi, hogyan zajlott az operaházi estély, percről percre tudósításunkat itt olvashatja el: Így mulatott a magyar elit