Kirúgták a gyereket megrúgó állatkerti dolgozót

2016.02.09. 18:12

Megvált az állatkert attól a gondozótól, aki február elején "nevelési céllal" vízbe lökött egy gyereket a parkban.

Kirúgták azt az állatkerti dolgozót, aki február elején a Pálmaház mögötti medencébe lökött egy kamasz fiút. 

A fiú családja az eset után panaszt tett a Fővárosi Állat és Növénykertnél (FÁNK), ennek nyomán kezdték el az ügy kivizsgálását.

Az eset súlyossága különösen indokolta az alapos vizsgálatot,  hiszen az állatkert álláspontja szerint a látogatók joggal várhatják el az intézménytől, hogy senkit ne érjen meg nem engedhető atrocitás – írta közleményében a FÁNK. A vizsgálat egyértelműen megállapította a panasz megalapozottságát.

Az állatkert kirúgta a dolgozót, aki vízbe lökte a gyereketForrás: MTI/H. Szabó Sándor

Tette megítélésekor enyhítő körülményként mérlegelték, hogy a szóban forgó munkatárs 18 éve az intézmény dolgozója,  és munkájára mindeddig nem volt panasz, illetve hogy az esemény előzménye az volt, hogy az intézmény látogatási szabályzatát nem tartották be.

Azonban az súlyosbító körülmény volt, hogy a vízbe került fiúnak nem ajánlott fel segítséget,  szárítkozási lehetőséget, hogy „nevelő szándékot" tulajdonított tettének, illetve hogy az esetről nem értesítette haladéktalanul a feletteseit, így arról csak a szülők panasza után szereztek tudomást.

Az állatkert ezek alapján kedden kirúgta az érintett dolgozót. Úgy tudjuk, a fiú családja nem akar feljelentést tenni a dolgozó ellen.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK