Bizalmába avatta Simicska Vona Gábort

2016.02.10. 19:30

Simicska Lajos nagyvállalkozó és Vona Gábor, a Jobbik elnöke mintegy negyed órán keresztül beszélgetett egymással a Magyar Nemzet egy tavaly novemberi, budapesti rendezvényén. Vona Gábor azt közölte: nem működnek együtt a nagyvállalkozóval. 

A Fidesz egykori nagy hatalmú háttérembere és a jobbikos képviselő a fővárosban, az A38 Hajón, a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó napilap által szervezett Magyar Nemzet Szalon nevű rendezvényen találkozott tavaly november 27-én. A zártkörű rendezvényen Simicska Lajos odasétált a Jobbik elnökéhez, és elmesélte, miért szakított Orbán Viktorral – írta a Vs.hu. 

Simicska Lajos a Fidesz háttérműködéséről is beszélhetett VonánakForrás: Origo

Vona Gábor a találkozóra úgy emlékszik: "A közönség soraiban Simicska Lajos is jelen volt, akit a vitaest házigazdája kísért oda az asztalunkhoz a vacsoraszünetben, és bemutatott bennünket egymásnak. Az asztalnál ülő vendégekkel - köztük Volner Jánossal - közösen röviden beszélgettünk a nagyvállalkozóval, amelynek során Simicska Lajos elmondta a saját olvasatát az Orbán Viktorral és a Fidesszel való szakítás okairól."  

Vona Gábor azt közölte: 

nyugtalanító dolgokat hallhatott a kormány és a Fidesz háttérbeli működéséről. 

A beszélgetés rövid volt - közölte még a pártelnök. Hozzátette, hogy "semmiben nem maradtunk, sem következő beszélgetésben, sem elérhetőségcserében, sem bármilyen együttműködés lehetősége nem vetődött fel".

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK