Elhunyt Koleszár Lajos, volt országgyűlési képviselő

2016.02.12. 13:53

Hatvannyolc éves korában meghalt Koleszár Lajos, az MSZP volt országgyűlési képviselője, a miskolci Semmelweis Kórház egykori igazgató-főorvosa, szakmai igazgatója.

Koleszár Lajos 1973-ban szerzett orvosi diplomát, a kezdetektől a miskolci Semmelweis Kórházban dolgozott, 1978-tól belgyógyász szakorvosként. Ezt követően adjunktusi, majd részlegvezető főorvosi beosztásban végezte munkáját. 1995 és 2008 között az intézmény igazgató-főorvosaként, majd a Miskolci Semmelweis Ignác Egészségügyi Központ és Egyetemi Oktató Kórház létrejöttével szakmai igazgatóként tevékenykedett. Intézményvezetése alatt készült el és kezdte meg működését a térségi Diagnosztikai Szűrőcentrum. 

Koleszár LajosForrás: mszp.hu

Nyolc évig volt országgyűlési képviselő

Koleszár Lajos az 1994-es országgyűlési választásokon Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2-es számú, Miskolc központú választókerületében szerzett mandátumot, négy évvel később pedig az MSZP megyei területi listájáról jutott be a parlamentbe, 2006 és 2010 között a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés tagja, az egészségügyi bizottság elnöke volt. 

Búcsúztatás utáni utolsó útjára szűk családi körben kísérik el.