Kósa Lajos újabb akciót jelentett be

fidesz kongresszus 2015 kósa lajos
Vágólapra másolva!
A Fidesz–KDNP azt kezdeményezi, hogy a parlament tartson politikai vitanapot a migrációról, a kötelező betelepítési kvótáról – közölte Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője. 
Vágólapra másolva!

A háromnapos kihelyezett tanácskozás után a politikus azt is megerősítette: kérik a kormányt, indítson tájékoztatási kampányt a külföldre utazóknak, elsősorban a fiataloknak, felhívva a figyelmet a veszélyekre, a mindennapok közbiztonsága ugyanis rendkívüli mértékben romlott Európában.

Kósa Lajos bejelentette, a Fidesz politikai vitanapot kezdeményez a migrációról Fotó: Marton Szilvia - Origo

Harrach Péter KDNP-frakcióvezető azt mondta a tájékoztatón, hogy a kötelező betelepítési kvóta terve a kultúrára és a biztonságra nézve is veszélyes.

Kósa: A pedagógusok sem egységesek

A Fidesz–KDNP minden oktatási kérdés megvitatására nyitott, de úgy látják, hogy több felvetésben a pedagógustársadalom sem egységes – mondta Kósa Lajos. A politikus a bérjellegű követelésekkel kapcsolatban jelezte: a pedagógusok

a rendszerváltás óta a legnagyobb béremelésben részesültek

az elmúlt időszakban.

Kósa Lajos arra is felhívta a figyelmet, hogy nemzetközi összehasonlításban a magyar diákok leterheltsége alacsonyabb az átlagnál. Az új tankönyvrendszerről azt mondta, hogy az jelentős költségcsökkentést eredményezett a családoknak.