Megválik székházától az MSZP

2016.02.13. 09:10

A Geoholding és a Móra Könyvkiadó vásárolja meg az MSZP székházát - erősítette meg Horváth László, a Geoholding meghatározó tulajdonosa.

A Geoholding és a Móra Könyvkiadó kétharmad-egyharmad arányban osztozik majd az MSZP Jókai utcai székházának tulajdonjogán. A vevők a jövő hét elején utalják át a foglalót, a vásárlásra hitelt vesznek fel. Az épületbe könyvkiadók, valamint a Geomédia-csoporthoz tartozó lapok - köztük a Szabad Föld és a Vasárnapi Hírek - szerkesztősége költözik be. Az utcára nyíló frontot könyvesboltként és cukrászdaként, a földszinten lévő 250 fős nagytermet gyermekszínháznak hasznosítják majd. 

Az MSZP Jókai utcai székházaFotó: Tuba Zoltán - Origo

Üzleti titok

Horváth László, a Geoholding meghatározó tulajdonosa nem közölte a vételárat, mert azt a felek üzleti titokként kezelik. A Népszabadság információi szerint az új tulajdonosok hozzávetőleg 800 millió forintot fizetnek a terézvárosi épületért. 

Elmegy az adósságra

Az elmúlt években az MSZP hozzávetőleg kétmilliárd forint adósságot halmozott fel, miközben gyengébb választási eredményei miatt költségvetési támogatása is csökkent, most évi 427 millió forint. A tartozás legnagyobb részét a Jókai utcai ingatlanra felvett hitel teszi ki. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK