Két bizottságban is tag maradt a gyilkossággal gyanúsított fideszes

Dunaföldvár Gyilkosság A dunaföldvári gyilkosság helyszíne
A dunaföldvári gyilkosság helyszíne
Vágólapra másolva!
A dunaújvárosi önkormányzat két bizottságának is tagja marad Gál Roland, a gyilkossággal gyanúsított fideszes önkormányzati képviselő.
Vágólapra másolva!

A dunaújvárosi önkormányzat 9-5 arányban leszavazta, hogy a gyilkossággal gyanúsított Gál Rolandot visszahívják bizottsági tagságaiból - írja az Index.hu.

Gál Roland a Dunaújvárosi Önkormányzat honlapja szerint két bizottságnak is tagja. A Szociális, egészségügyi és lakásügyi bizottság és az Oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottság munkájában vesz részt. Emellett közbiztonsági tanácsnok is,

ezt a pozícióját is megőrizhette a szavazás után.

Pintér Tamás jobbikos képviselő azt is szerette volna elérni, hogy a dunaújvárosi közgyűlés oszlassa fel önmagát a gyilkossággal gyanúsított képviselő ügye miatt. Ezt végül csak ő szavazta meg. Nemmel szavazott az összes jelen lévő fideszes, valamint az MSZP-DK-Együtt egyik képviselője. A többi - MSZP-s, MSZP-DK-Együttes és PM-es - képviselő nem szavazott.

Fizetés is jár neki

Pintér Tamás az Origónak azt mondta, hogy a dunaújvárosi közgyűlés többségét adó Fidesz frakció végképp magára vette a politikai felelősséget, mert nem hívta vissza Gál Rolandot pozícióiból. "A gyilkossággal gyanúsított férfi zsebébe pénzt rak a Fidesz azzal, hogy továbbra is kaphatja a bizottsági tagságok, valamint a tanácsnoki pozíció után járó fizetését" - mondta a képviselő.

A dunaföldvári gyilkosság helyszíne Fotó: Polyak Attila - Origo

Pintér Attila, az MSZP -DK-Együtt egyik képviselője szerint a legsúlyosabb probléma, hogy továbbra is

egy gyilkossággal gyanúsított képviselő a város közbiztonsági tanácsnoka.

"Az is elfogadható megoldás lett volna, ha legalább a bíróság ítéletéig visszavonja Gál Rolandot legalább ebből a pozíciójából a Fidesz" - mondta a politikus. Arról is beszámolt, hogy a következő közgyűlés négy hét múlva lesz, az MSZP-s, DK-s és PM-es politikusok akkor újra kezdeményezik majd Gál Roland visszahívását a közbiztonsági tanácsnoki posztról.

Bebetonozták az áldozatot

Cserna Gábor fideszes polgármester még az ülésen mondta azt, hogy a közgyűlés feloszlatására tett javaslat "ésszerűtlen, mi több, tisztességtelen Dunaújváros irányába, Dunaújváros valamennyi polgára felé." Cserna többször kijelentette azt is, hogy

Molnár Gábor, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi főkapitány-helyettese korábban azt mondta, hogy Gál Roland és két társa a rendőrök gyanúja szerint agyonverte a 41 éves dunaföldvári vállalkozót, Molnár Antalt. A gyilkosság 2013. május 1-jén történt az áldozat dunaföldvári otthonában. A férfi betonozott holttestét két évvel később, egy dunaújvárosi ház pincéjében találták meg.

Gál Roland dunaújvárosi fideszes önkormányzati képviselőnek már felfüggesztették párt- és frakciótagságát, bizottsági pozícióit ennek ellenére tarthatta meg.