Együtt partizott Habony, Baán és Andy Vajna

Baán László
Interjú Baán Lászlóval a Nemzeti Múzeum igazgatójával a Seuso-kincsek hazahozataláról 2014. március 31-én.
Vágólapra másolva!
Habony Árpád állítólagos barátnője, Nagy Boglárka festőnő "Baby, it's cold outside" című kiállítását nyitották meg szerdán a budapesti Kempinski Hotelben, ahol lapinformáció szerint együtt bulizott Habony Árpád és a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, Baán László.
Vágólapra másolva!

Nagy Boglárka képzőművész legújabb kiállításának megnyitójára több lap is megpróbált bejutni, de egyik sem járt sikerrel. A Hvg.hu információi szerint Habonyon és Baánon kívül Andy Vajna is ott volt az eseményen, felesége, Vajna Tímea gyémántboltja pedig itt mutatta be legújabb ékszerkollekcióját.

Baán László Forrás: Origo

Két ügy is van

Habony Árpád és Baán László neve két hete került a médiafigyelem középpontjába, amikor kiderült, hogy a Baán vezette Szépművészeti Múzeum 18. századi festményeket kölcsönzött egy cégnek, amelyik darabonként 15 ezer forintos bérleti díjat fizetett, a képeket pedig a Habony volt anyósa által bérelt lakásban akasztotta ki a falra. Baán László miniszteri figyelmeztetést is kapott a tranzakció miatt. Később kiderült, hogy a múzeum korábban egy még nagyobb gesztust tett Habony felé, hiszen díjmentesen bocsátották rendelkezésére az épületet, hogy ott tarthassa meg esküvői afterpartiját. A főigazgató azzal magyarázta az esetet, hogy úgy érezte, hasznos, ha az intézmény jóban van fontos emberekkel.

Lázár nyugtalan

Lázár János csütörtöki Kormányinfóján is téma volt a Habony–Baán-kapcsolat. A miniszter azt mondta, hogy nyugtalanítja az ügy, de arra nem adott egyértelmű választ, hogy Baán Lászlónak távoznia kell-e a főigazgatói posztról.