Estétől havazhat

2016.02.19. 08:46

A hétvégén szeles, borús, csapadékos időjárásra kell készülni. Néhol jelentős mennyiségű eső is lehullhat, estétől néhol havazás is lehet. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetése szerint pénteken a Dunántúlon és az ország északi harmadán a 24 óra alatt lehulló csapadék mennyisége 10-20 milliméter között alakul. Az intenzívebb csapadék napközben és este egyre inkább az északi vidékekre lesz jellemző - tették hozzá. Estétől nemcsak az Északi-középhegységben, hanem az attól északabbra fekvő tájakon is havazás válthatja fel az addigi esőt. Néhány centiméternyi vizes, tapadó hóréteg alakulhat ki. 

Forrás: met.hu

10 foknál nem lesz melegebb

Az országos, középtávú előrejelzés szerint pénteken a legalacsonyabb hőmérséklet plusz 3–8 Celsius-fok között, a legmagasabb hőmérséklet 5–10 fok között alakul. 

Szombaton kisüt a nap

Szombaton napközben a változóan felhős ég mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Estefelé viszont északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és főként este, az északi területeken már eső is lehet. A minimum-hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4, a maximum-hőmérséklet 6–10 fok között valószínű. 

Vasárnap havas eső is lehet

Vasárnap eleinte többfelé várható eső, az Északi-középhegység magasabban fekvő részein havas eső, hó is lehet. Délután már csak az ország északkeleti harmadán eshet, a Dunántúlon már kisüt a nap. A leghidegebb órákban 0–5 fok lehet. Nappal általában 9–14 fokig melegszik a levegő, legfeljebb északkeleten lehet egy-két fokkal hűvösebb – olvasható az előrejelzésben.