Árthat is a mai tavaszias meleg

időjárás
Az egyre gyakoribbá váló "télbeli tavasz" és az időjárás szélsőségessé válása a globális éghajlatváltozás számlájára írható
Vágólapra másolva!
Jórészt napos idő lesz ma, 18 fokos meleggel. Este sem lesz hideg, 7–12 fokig hűl le a levegő. A váratlan meleg azonban megterheli a szervezetet – figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat. 
Vágólapra másolva!

Túlnyomóan napos időben lesz részünk, de a megnövekvő fátyolfelhőzet szűrheti a napsütést – jelenti az Országos Meteorológiai Szolgálat. Csapadék nem lesz. A délnyugati szél többfelé megélénkül, elsősorban az Észak-Alföldön és a Dél-Dunántúlon meg is erősödik.

A hőmérséklet kora délután 13 és 18 fok között valószínű.

Késő estére 7 és 12 fok közé hűl le a levegő.

Migrén, szívpanaszok

A meteorológia arra is figyelmeztet, hogy a gyors és nagymértékű felmelegedés megterheli a szervezetet: akár komoly fejfájás vagy migrén is felléphet, jóval nyugtalanabbul aludhatunk, ezáltal pedig a teljesítőképességünk is lecsökken. Gyakoribbá válhatnak a szív- és érrendszeri panaszok, a trombózis kockázata megnőhet, a régi műtétek helyén erősödhet a fájdalomérzet, illetve fantomfájdalmak is jelentkezhetnek.

Az egyre gyakoribbá váló "télbeli tavasz" és az időjárás szélsőségessé válása a globális éghajlatváltozás számlájára írható Forrás: AFP/Bodo Marks