Számszeríjjal lőtte le szomszédja kutyáját egy rendőr

2016.02.22. 20:20

Számszeríjjal lőtte le szomszédja kutyáját egy zalaegerszegi rendőr. A férfi azt mondta, hogy az eb rendszeresen elette a saját kutyája elől az ételt, és támadóan lépett fel.

Számszeríjjal lelőtte szomszédja kutyáját egy zalaegerszegi rendőr, az állat tetemét zsákba tette, és a város szélén kidobta - írta a zaol.hu.

A kutya többször átment a szomszédban lakó rendőr udvarára. A rendőr emiatt többször figyelmeztette az állat gazdáját, de nem történt változás. Múlt hét kedden ismét megjelent nála a kutya, ezért számszeríjjal lelőtte. Az állat tetemét zsákba tette, majd a Gellénháza felé vezető út mentén kidobta.

Állatkínzás miatt nyomoznak

A házhoz érkező rendőrök kollégájuknál több gázriasztó fegyvert és légpuskát is találtak, azok tartása a számszeríjhoz hasonlóan nincs engedélyhez kötve. A férfi elismerte tettét, amit azzal magyarázott, hogy 

a szomszéd kutyája elette a sajátja elől az ételét, illetve az idegen eb támadóan lépett fel, amikor ki akarta tessékelni az udvaráról.

Pirger Csaba, a Zala Megyei Főügyészség szóvivője a lapnak azt mondta, hogy az orvosszakértő megállapítása szerint a kutya halálát a tüdejét ért lövés okozta.

Az eset miatt állatkínzás ügyében indítottak nyomozást.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK