Exfideszes polgármester felesége hekkelte meg az MSZP-t

Nemzeti Választási Iroda blokád 2016 február 23-án Nemzeti Választási Iroda blokád 2016 február 23-án
Nemzeti Választási Iroda blokád 2016 február 23-án
Vágólapra másolva!
A Pest megyei Herceghalom exfideszes, jelenleg független polgármesterének felesége lehetett a titokzatos, ősz hajú nő, aki a Nemzeti Választási Irodában - a kopasz férfiak segítségével megelőzve az MSZP-t - népszavazási kezdeményezést nyújtott be a vasárnapi boltzár ügyében. Lázár János miniszter is megszólalt az ügyben.
Vágólapra másolva!

Egyenbeadványokkal érkeztek a kopasz, kigyúrt férfiak a Nemzeti Választási Iroda épületébe, és ezek, a mappákba bekészített népszavazási kezdeményezések segítettek kideríteni, ki is valójában a titokzatos, ősz hajú nő, a sajtónak a helyszínen nem nyilatkozó beadványozó.

A halvány szöveg volt a nyom

Mint arról az Origo beszámolt, az átlátszó mappákban előre kinyomtatott szöveg volt, de az írás nehezen olvasható volt, alig látszott. A férfiak vélhetően arra az eshetőségre biztosították be magukat, hogy bármelyikük is jusson elsőként az érkeztetőgéphez, és így bármelyikük is jut lehetőséghez, hogy elsőként benyújtson népszavazási kezdeményezést a vasárnapi boltzár ügyében, kéznél legyen nála a megfelelő formanyomtatvány.

A könyöknél nagyon elmosódva, de kivehető a beadványozó neve és címe Fotó: Szabó Gábor - Origo

Az áttetsző mappán át rosszul olvasható szövegből azonban ha nehezen is, de kiolvasható a beadványozónak az időközben az NVI honlapján is nyilvánosságra hozott neve: Erdősi Lászlóné. Sőt nemcsak a neve, hanem a címe is, amely így kezdődik: 2053, Herceghalom. A névhez és címhez tartozó, a tudakozóban fellelhető telefonszámon az Indexnek sikerült is elérnie az asszonyt, ám amint meghallotta, hogy újságíró keresi, bontotta a vonalat.

Exfideszes polgármester felesége

Később elérték Erdősi László Andrást is, aki a Pest megyei Herceghalom független - 2010-ben még Fidesz-színekben győző - polgármestere. Ő

elárulta, hogy a felesége előzte meg az MSZP-t az NVI épületében,

ahol a kopaszokkal együtt ő és az MSZP-s Nyakó István tervezett beadványt leadni a boltzár ügyében, és bár Nyakó érkezett először, végül ő adta be elsőnek a kérdést. Este az Origo is kereste a házaspárt, de nem vették fel a telefont.

Erdősi László András egyébként 2014-ben - független jelöltként - 45 százalékkal győzött a polgármester-választáson, vagyis

jobb eredményt ért el, mint négy évvel korábban, még a Fidesz jelöltjeként.

Mert bár 2010-ben is elnyerte a posztot, akkor csak 37 százalékkal - derült ki a Nemzeti Választási Bizottság honlapján közzétett eredményekből. Közleményben reagált a felfedezésre a Fidesz is, bár az nem derült ki, miért "szakítottak" Erdősivel.

Annyit írtak, hogy "Erdősi László András amellett, hogy független polgármestere Herceghalomnak, 2014-ben, az önkormányzati választáson a Fidesz saját jelöltet is állított vele szemben".

Lázár megkérdezi Kubatovot

Tájékozódni fog az NVI-ben történtekről, és megkérdezi Kubatov Gábort - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a 444.hu-nak. Lázár azt is mondta, fontos, hogy ha az emberek népszavazást akarnak egy ügyben, akkor legyen népszavazás.

Népszavazást követeltek

Mint arról az Origo beszámolt, a demokráciáért tüntettek kedden este az Alkotmány utcában a Nemzeti Választási Iroda épülete előtt, ahol délelőtt kigyúrt kopaszokkal "küzdött" az MSZP.

A demokráciáért tüntettek, népszavazást követeltek a demonstrálók Forrás: Origo

A mintegy háromszáz fős tömeg azt skandálta, "Népszavazást!", és felszólalt Tóbiás József pártelnök, valamint több szocialista politikus is.

"Nem megyünk vasárnap templomba" - üzenték transzparensükön a tüntetők Forrás: Origo

Feltűnt egy olyan transzparens is, amelyre Patyi Andrásnak, a Nemzeti Választási Bizottság elnökének a Magyar Nemzetben megjelent interjújából vett alábbi idézet volt olvasható:

"Maffiatempó"

A jogállamisággal nem összeegyeztethető, már a maffia eszköztárába tartozó módszerekkel próbálja akaratát a választópolgárok többségének akaratával szemben érvényesíteni a hatalom - írta a Nemzeti Választási Irodában történtekről az Új Magyar Köztársaság Egyesület.
Az egyesület támogatja a más szervezetek által ismeretlen tettesek ellen az ügyben, a népszavazás rendje elleni bűncselekmény miatt tett feljelentéseket, valamint felszólítják a Nemzeti Választási Irodát és a Nemzeti Választási Bizottságot, hogy lássák el a népszavazási eljárás tisztaságának megóvásával kapcsolatos feladataikat.
Az egyesület azt várja el, hogy állapítsák meg:

a bűncselekmény elkövetésével benyújtott kérdés érvényesen nem vizsgálható,

és biztosítsák a feltételeit annak, hogy a bűncselekmény elkövetésével benyújtani megakadályozott kérdés érdemben tárgyalható legyen.