Nemzetbiztonsági ügy lett a választási irodánál történt incidensből

Nemzeti Választási Iroda blokád 2016 február 23-án Nemzeti Választási Iroda blokád 2016 február 23-án
Nemzeti Választási Iroda blokád 2016 február 23-án
Vágólapra másolva!
A parlament nemzetbiztonsági bizottsága is tárgyal majd a Nemzeti Választási Irodánál történt incidensről – tudta meg az Origo. Molnár Zsolt, a bizottság szocialista elnöke elmondta, hogy a soron következő ülést két héten belül tartják, és tájékoztatást várnak a rendészeti államtitkártól. 
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Választási Irodánál történt incidenst is tárgyalja majd a soron következő ülésén a parlament nemzetbiztonsági bizottsága.

„A választási iroda a demokratikus jogállam egyik alapintézménye, így annak

– mondta Molnár Zsolt, a bizottság szocialista elnöke.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

A bizottság a dulakodásban részt vevő kopaszokat nem hallgathatja meg, erre ugyanis nincs törvényi lehetősége, viszont beszámolót kérhet az országos rendőrfőkapitánytól, az Alkotmányvédelmi Hivatal vezetőjétől vagy a rendészeti államtitkártól is.

A dulakodás inkább rendészeti kérdés, egy jogállamiság szempontjából alapvető intézmény működése viszont nemzetbiztonsági ügy – mondta Molnár Zsolt.

Nyakó István az MSZP vasárnapi boltzárról szóló népszavazási kezdeményezését akarta leadni a hivatalban kedden, ám ebben megakadályozta 15-20 erőember. Ez is szóba került Orbán Viktor kormányfő szerdai rendkívüli sajtótájékoztatóján, amelyet itt követhet percről percre.