Hazugsággal szerzett fegyvert a gyilkos rendőrnő

2016.02.25. 08:14

Az ügyeletes tisztet kijátszva jutott fegyverhez a rendőrnő, aki február elsején megölte tízéves fiát, majd magával is végzett. Az ügy miatt még egy vizsgálat indult.

Azt hazudta az ügyeletes tisznek, hogy bár szabadnapos, egy fontos ügyben mégis intézkednie kell, amihez szüksége van a fegyverére - így jutott a későbbi gyilkos eszközhöz a XVIII. kerületi rendőrnő, aki február elsején elkábította, majd megölte kisfiát, később pedig magával is végzett.

XVIII. kerületi otthonában lett öngyilkos a rendőrnőForrás: MTI/Mihádák Zoltán

Az már korábban kiderült, hogy tettét részletesen eltervezte. A tíz éves fiút kikérte az iskolából, gyógyszerekkel elkábította, majd lelőtte. Ezután búcsúlevelet írt, majd öngyilkos lett. A Blikk információi szerint a levélben magánéleti és szakmai sikertelenségéről írt. A nő másfél éve elvesztette az édesapját, majd elvált. Ez lelkileg megviselte. Egy éven keresztül nem láthatott el fegyveres szolgálatot, ám a decemberi felülvizsgálatkor úgy látta a pszichológus, hogy ismét fegyvert adhatnak a kezébe. A gyilkossági nyomozással párhuzamosan most az engedélyt kiadó piszichológus ellen is eljárás indult.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot! 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK