Orbán: Németország hangja durva és agresszív

2016.02.25. 09:44

Ha Berlin és Brüsszel tavaly meghallgatta volna Közép-Európát, akkor ma csak pár tízezer menekült lenne Európában – mondta Orbán Viktor a Bild Zeitungnak adott interjújában. A miniszterelnök szerint Németország nagyon erős és Berlin nyomásának igenis van ereje.

„Azért kezdeményeztem ezt a népszavazást, mert meg kell akadályozni az EU – európai jogot sértő – kötelező betelepítési kvótáját" – mondta a Bild Zeitungnak adott interjújában Orbán Viktor. Az interjúban, amit a Magyar Idők tett közzé a miniszterelnök azt is mondta, az én döntésem nem Európa ellen irányul, hanem az európai demokrácia érdekét szolgálja. Mi nem akarunk migránsokat szétosztani, hanem meg akarjuk védeni a polgárainkat. 

„Semmi sem érvényes már”

Arra a kérdésre, hogy mi zavarja a legjobban, Orbán Viktor erre azt válaszolta, a legjobban az zavarja, hogy Brüsszel eltűri és támogatja a szerződésszegések kultúráját. Maastricht, Schengen, Dublin – semmi sem érvényes már. „Csak kívánni tudom Angela Merkelnek, hogy meg tudja csinálni, amit eltervezett" – mondta Orbán Viktor. Amennyiben Berlin és Brüsszel tavaly nyáron meghallgatta volna Közép-Európát, akkor ma Európában néhány tízezer menekült lenne itt és nem több mint egymillió ellenőrizetlen migráns, mondta Orbán Viktor.

A miniszterelnök szerdán jelentette be, hogy népszavazást kezdeményezFotó: Polyák Attila - Origo

Az interjú készítői megemlítették, hogy Robert Fico szlovák miniszterelnök migránsügyben német diktátumot említett. Orbán Viktor nem használná a diktátum szót, de kiemelte, hogy Németország nagy és erős, Berlin nyomásának igen nagy ereje van. És Németország hangja ma nyers, durva és agresszív – mondta Orbán.

Kijelentette, hogy aki tömegesen visz be országába „nem regisztrált bevándorlókat a Közel-Keletről”, az terrorizmust, bűnözést,  antiszemitizmust és homofóbiát is importál. Elmondta, hogy Magyarország a kultúrák olvasztótégelye, ahol keresztények és zsidók „együtt, és nem egymás mellett élnek”, nincsenek gettók vagy környékek, amelyeket tanácsos elkerülni, és nem fordulnak elő olyan jelenetek, mint szilveszterkor Kölnben. Hangsúlyozta: nem szeretné, hogy gyermekeinek olyan világban kellene felnőniük, amelyben „Köln megtörténhet”.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK