Tüntetők várják Orbánt az évértékelőn

Horizontal Hungarian Prime Minister Viktor Orban reacts as he leaves at the end of a European Union Summit at the EU Council in Brussels on December 18, 2015. / AFP / THIERRY CHARLIER
Orbán Viktor az EU-csúcs után
Vágólapra másolva!
Lopják a jogom! címmel szervez tüntetést az Együtt vasárnapra a Várkertbazárhoz, ahol Orbán Viktor miniszterelnök tartja szokásos évértékelőjét. Az ellenzéki párt a boltzáras népszavazási balhé miatt demonstrál.
Vágólapra másolva!

"Tűrhetetlen, hogy a Fidesz verőlegényekkel akadályozza meg a magyar polgárokat abban, hogy népszavazást kezdeményezzenek" - írja az Együtt. Az ellenzéki párt emiatt a Facebookon szervez tüntetést vasárnapra a Várkertbazárhoz, ahol Orbán Viktor miniszterelnök évértékelőt tart.

Az NVI-nél történtek miatt

Az Együtt a demonstrációval a kedden a Nemzeti Választási Irodánál (NVI) történtekre reagál. Az NVI-nél kedden kigyúrt kopaszokkal "küzdött" az MSZP, hogy beadhassa újabb, a vasárnapi boltzár eltörlését célzó népszavazási kezdeményezését. Végül az MSZP lemaradt, pedig elsőként érkezett.

Ők kísérték az NVI-hez az MSZP-t megelőző beadványozó magánszemélyt Fotó: Szabó Gábor - Origo

Az MSZP-t megelőző beadványozóról, Erdősi Lászlónéról közben kiderült, hogy

a Pest megyei Herceghalom exfideszes, jelenleg független polgármesterének felesége.

Az Origo helyszíni riportjából az is kiderül, hogy Erdősiné talányos jelenség Herceghalmon: még a szomszédai sem ismerik.

Feljelentés követi a tüntetést

Az NVI-nél történtek miatt még aznap tüntettek Budapesten. A tömeg azt skandálta, "Népszavazást!", Tóbiás József MSZP-elnök pedig arról beszélt, reggel még úgy ébredt, hogy jogállam volt Magyarországon, de később megakadályoztak egy embert abban, hogy elmondja a véleményét.

A demokráciáért tüntettek népszavazást követelve Budapesten Forrás: Origo

Juhász Péter, az Együtt alelnöke eközben - a népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen - feljelentést is tett az NVI-nél történtek miatt, mondván: ami ott megesett, "az egy jogállamban bűncselekmény".

Ami tegnapelőtt a Nemzeti Választási Irodában történt, az egy jogállamban bűncselekmény.Ismeretlen tettesek ellen...

Közzétette: Juhász Péter2016. február 24.