Tüntetők várják Orbánt az évértékelőn

2016.02.25. 09:58

Lopják a jogom! címmel szervez tüntetést az Együtt vasárnapra a Várkertbazárhoz, ahol Orbán Viktor miniszterelnök tartja szokásos évértékelőjét. Az ellenzéki párt a boltzáras népszavazási balhé miatt demonstrál.

"Tűrhetetlen, hogy a Fidesz verőlegényekkel akadályozza meg a magyar polgárokat abban, hogy népszavazást kezdeményezzenek" - írja az Együtt. Az ellenzéki párt emiatt a Facebookon szervez tüntetést vasárnapra a Várkertbazárhoz, ahol Orbán Viktor miniszterelnök évértékelőt tart.

Az NVI-nél történtek miatt 

Az Együtt a demonstrációval a kedden a Nemzeti Választási Irodánál (NVI) történtekre reagál. Az NVI-nél kedden kigyúrt kopaszokkal "küzdött" az MSZP, hogy beadhassa újabb, a vasárnapi boltzár eltörlését célzó népszavazási kezdeményezését. Végül az MSZP lemaradt, pedig elsőként érkezett.

Ők kísérték az NVI-hez az MSZP-t megelőző beadványozó magánszemélytFotó: Szabó Gábor - Origo

Az MSZP-t megelőző beadványozóról, Erdősi Lászlónéról közben kiderült, hogy a Pest megyei Herceghalom exfideszes, jelenleg független polgármesterének felesége.  Az Origo helyszíni riportjából az is kiderül, hogy Erdősiné talányos jelenség Herceghalmon: még a szomszédai sem ismerik.

Feljelentés követi a tüntetést

Az NVI-nél történtek miatt még aznap tüntettek Budapesten. A tömeg azt skandálta, "Népszavazást!", Tóbiás József MSZP-elnök pedig arról beszélt, reggel még úgy ébredt, hogy jogállam volt Magyarországon, de később megakadályoztak egy embert abban, hogy elmondja a véleményét.

A demokráciáért tüntettek népszavazást követelve BudapestenForrás: Origo

Juhász Péter, az Együtt alelnöke eközben - a népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen - feljelentést is tett az NVI-nél történtek miatt, mondván: ami ott megesett, "az egy jogállamban bűncselekmény".

Ami tegnapelőtt a Nemzeti Választási Irodában történt, az egy jogállamban bűncselekmény.Ismeretlen tettesek ellen...

Közzétette: Juhász Péter – 2016. február 24.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK