Húsz évet kapott a zalaegerszegi lány gyilkosa

2016.02.26. 13:08

Húsz év fegyházbüntetésre ítélték különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt a zalaegerszegi lány gyilkosát. Az ítélet nem jogerős. 

Feltételesen is csak a büntetése kétharmadának letöltése után kerülhet szabadlábra az a 21 éves férfi, aki tavaly áprilisban meggyilkolta volt barátnőjét. A Zalaegerszegi Törvényszék pénteken első fokon 20 év fegyházra ítélte a férfit. A bíróság ítéletében kimondta, hogy 

a gyilkos különös kegyetlenséggel követte el tettét. 

Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott a védőjével együtt enyhítésért fellebbezett, az ügyész három nap gondolkodási időt kért. 

Rendőrök fémdetektorokkal kutatták át tavaly a gyilkosság helyszínétForrás: MTI/Varga György

A törvényszék a vádiratnak megfelelően bizonyítottnak látta, hogy a fiatal férfi különösen kegyetlen módon, több mint félszáz, nem egy esetben önmagában is halálos kimenetelű sérülést okozva ölte meg a 18 éves, gimnazista lányt. A bíróság szerint arra nincs bizonyíték, hogy a vádlott előre kitervelte volna a lány meggyilkolását. 

A 18 éves lányt Zalaegerszegen ölték meg tavaly áprilisban. A későbbi gyilkos és volt barátnője abban az évben januárban szakítottak, de később telefonon és személyesen is többször beszéltek egymással. 

Áprilisi találkozójukról is tudtak szüleik és barátaik. 

A gyilkosság napján este fél kilenckor találkoztak Zalaegerszegen a Kovács Károly téren, ahonnan a parkerdő felé indultak. Édesanyja este negyed tízkor még tudott beszélni a lánnyal, negyedórával később azonban már nem érte el telefonon. 

Ekkor történt a gyilkosság. Nothoff Ingrid, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az Origónak akkor annyit mondott, hogy a lány testén több olyan sérülést is találtak, amelyek egyenként is okozhatták a halálát. Szexuális erőszak azonban nem történt. 

A rendőrség által lezárt terület a gyilkosság helyszínénForrás: MTI

A gyilkosság után a fiú visszament az autójához, és – valószínűleg találomra – Keszthely felé indult. Közben felhívta az egyik budapesti barátját, akinek elmondta, hogy mit tett. Ő értesítette a fiú szüleit, és végül a fiú anyja szólt a rendőröknek. 

Közben a fiú az autóval egy fának csapódott, az út mellett találtak rá a rendőrök. Az első vizsgálatok szerint alkoholt és kábítószert sem fogyasztott. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK