A parlament vizsgálhatja a választási irodánál történteket

Nemzeti Választási Iroda, blokád
Nemzeti Választási Iroda blokád 2016.02.23.
Vágólapra másolva!
Az összes frakcióval rendelkező ellenzéki párt támogatja a Jobbik kezdeményezését, hogy parlamenti vizsgálóbizottság tisztázza, mi történt kedden a Nemzeti Választási Irodában, így hétfőn a szükséges számú aláírással javasolni fogják a bizottság felállítását - közölte a jobbikos Szilágyi György.
Vágólapra másolva!

Az ellenzéki országgyűlési képviselő hozzátette, hogy ezek után csak a többségben lévő fideszes képviselők tudják megállítani a kezdeményezést, ám amennyiben így cselekszenek, "akkor elismerik, hogy ők állnak az ügy háttérben".

A Jobbik szerint az elmúlt 26 év egyik legbotrányosabb esete történt az NVI-nél, ezért ki kell vizsgálni,

Nyakó István MSZP-s képviselő és az őt akadályozó társaság. A vizsgálóbizottság annak nézne utána milyen pénzből fizették őket, illetve, hogy ki állhat az eset hátterében Fotó: Szabó Gábor - Origo

A Nemzeti Választási Bizottság pénteken azt a döntést hozta, hogy nem vizsgálja a szocialisták kifogásait, mert nem írták le pontosan, mely jogszabály megsértését kérik számon a választási irodánál kedden történt balhé kapcsán.

Kovács Zoltán kormányszóvivő a héten a Bloombergnek azt mondta, a kormány hajlandó "szembenézni egy népszavazással" a vasárnapi boltzár ügyében. A szóvivő szerint a kabinetnek nem kell foglalkoznia az üggyel".