14 lövést adtak le a rendőrök a dobogókői rablókra

2016.02.27. 14:45

A két rabló már éppen elhajtott volna a zsákmányával, amikor megérkeztek a rendőrök. Egyiküknek félre kellett ugrania a rablók autója elől, ekkor kerültek elő a fegyverek. A rendőrök öt figyelmeztető és kilenc célzott lövés adtak le. Nem ez állította meg a rablókat. 

A rablók egy amúgy évek óta üresen álló hotelből szedték össze a fellelhető fémtárgyakat, és már távozni készültek, amikor meglepte őket a rendőrpáros – mondta el az esetről az állami tévének Kállai Gábor, a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség vezetője. 

A menekülő rablók majdnem elsodorták autójukkal az egyik rendőrt, mire a rendőrök rálőttek az autóra: öt figyelmeztető és kilenc célzott lövést adtak le. A lövések ellenére a rablók továbbhajtottak és csak akkor álltak meg, amikor nekiütköztek egy, az úton keresztbe állított rendőrautónak. 

A sofőr csütörtökön még azt mondta a rendőröknek, hogy nem ő, hanem a társa vezette az autót. Amikor azonban figyelmeztették, hogy hamis vádért öt év börtönt is lehet kapni, visszavonta vallomását. Így is három bűncselekménnyel gyanúsítják. A sofőr ügyvédje azt mondta, a férfi megbánta tettét.