Leváltották a siófoki rendőrkapitányt

Vágólapra másolva!
Holnaptól nem Király Richárd Siófok rendőrkapitánya. A város polgármestere szerint nem jó, hogy ő is csak a sajtóból értesült a vezetőváltásról.
Vágólapra másolva!

Kedden már új ember vezeti a siófoki rendőrkapitányságot: Piros Attila dandártábornok, Somogy megye rendőrfőkapitánya hétfőn március elsejei hatállyal Kasznár Gyula alezredest, a Nagyatádi Rendőrkapitányság korábbi vezetőjét bízta meg a feladattal - írja a Sonline.hu.

Lengyel Róbert polgármestert megdöbbentette a vezetőváltás híre.

"Egyrészt, mert így, a sajtó útján kell megtudnom, hogy távozik a város rendőrkapitánya, másrészt egészen idáig csak pozitívumot hallottam a siófoki kapitányság eredményeiről" - mondta a polgármester. Arról is beszélt, hogy a leváltott Király Richárd munkájáról "csak tisztelettel, köszönettel tud szólni".

Lengyel Róbert polgármester megdöbbent Forrás: Facebook

Király Richárd nemrég arról beszélt, hogy 330 bűncselekménnyel kevesebb történt Siófokon a nyári turistaszezonban az előző évhez képest, ami szerinte "nagyságrendi javulás”. Tavaly az önkormányzat megtiltotta a közterületi szeszesital-fogyasztást a város szórakozónegyedében. A leváltott rendőrkapitány tavaly arról is beszélt, hogy az új rendeletre inkább csak

figyelmeztették az embereket.

2015 tavaszán Siófok polgármestere azt kérte, hogy hétvégi éjszakákon átvezényelt rendőrökkel erősítsék meg a közbiztonságot a városban. Lengyel Róbert független polgármester a megyei rendőrfőkapitányhoz fordult kérésével. Az intézkedést azért kérte a polgármester, mert állítása szerint "újra felbukkantak Siófokon az enyingi romák". Igaz, akkoriban ő maga is többször elmondta, hogy ez egy "szóbeszéd, városi legenda".

A Sonline információi szerint Kasznár Gyula helyére Kovacsics Csaba alezredes kerül majd a nagyatádi rendőrségen.