Kvótareferendum: örül is a Fidesz, meg nem is

politikusok végtörlesztése, Halász János, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium parlamenti államtitkára beszél az Országgyűlés plenáris ülésén 2011. február 21-én
Vágólapra másolva!
Örül a Fidesz, hogy a Nemzeti Választási Bizottság jóváhagyta a betelepítési kvóta elleni, a kormány által javasolt népszavazási kezdeményezést, de szomorú is, mert "a bevándorláspártiak" megtámadták a döntést a Kúria előtt.
Vágólapra másolva!

A bevándorláspártiak máris megtámadták az uniós kötelező betelepítési kvótáról szóló népszavazást - reagált a Fidesz arra, hogy a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) által jóváhagyott kvótaellenes népszavazási kérdés ellen máris érkezett felülvizsgálati kérelem. Annak benyújtói a Fidesz szerint

Az, hogy megtámadták az NVB döntését, a testület honlapjára feltöltött információból derült ki. Az NVB azonban csak annyit jelzett, hogy "jogorvoslat folyamatban", a bejegyzésből annak benyújtója, kezdeményezője nem azonosítható. Korábban a Liberálisok és a PM is jelezte, hogy bíróságon támadják meg a hitelesítő határozatot.

Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője szerint jó hírrel mehet Orbán Viktor Brüsszelbe Forrás: MTI/Kovács Attila

A Fidesz-frakció szóvivője egyébként azt mondta, jó hírnek tartja, hogy hitelesítették a kormány kezdeményezését, mert

közölheti Brüsszelben, hogy a kötelező betelepítési kvótáról népszavazást tartunk" - mondta Halász János, hozzátéve: ez példa lehet több országnak.