Tömegszerencsétlenség okozásával vádolják a román sofőrt

2016.03.01. 10:53

Halálos tömegszerencsétlenség okozásával vádolják azt a román férfit, aki tavaly novemberben halálos balesetet okozott Pusztaszeren. 

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a román férfival szemben, aki tavaly november 14-én halálos tömegszerencsétlenséget okozott kisbuszával Pusztaszeren. A férfi jelenleg házi őrizetben van, a vád halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozása.

A vádirat szerint a tizennégy utast szállító kisbusz Pusztaszer főutcáján mintegy 70 kilométer per órás sebességgel haladt egy útkereszteződés felé, amelynek veszélyességét a táblákon kívül útfestés is előre jelezte.

A sofőr már csak féktávon belül vette észre, hogy az elsőbbségadás kötelező táblával védett úton egy személyautó közeledik, és összeütköztek. Mindkét jármű árokba hajtott, a személygépkocsi villanyoszlopnak csapódott, a kisbusz átfordult a tetején.

A személyautót vezető csongrádi asszony a helyszínen életét vesztette, a kisbusz utasai közül ketten súlyosan, tizenegyen - a vádlotthoz hasonlóan - könnyebben megsérültek.

KAPCSOLÓDÓ CIKK