Nagyon sok pénzt fog elkölteni a kormány

szobaszálloda, airbnb, külföldi turisták budapesten, turista
Vágólapra másolva!
A kormány már március 9-i ülésén döntést hozhat az új turisztikai ügynökség létrehozásáról, amely a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz kerülhet.
Vágólapra másolva!

Semmilyen államosításról nincs szó, hiszen az állam azt tartja meg, ami a sajátja, saját feladatait és forrásait rendezi egy helyre; nem kíván elvenni senkitől semmit – jelentette ki Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda minisztere az Országmárka 2.0 konferencián.

A GDP mintegy 10 százalékát teszi ki a turizmus, de Rogán szerint minden adottságunk megvan ahhoz, hogy ez az arány elérje a 15 százalékot. Ehhez azonban az is kell, hogy ne szórják szét a forrásokat.

Nem szabad szétforgácsolni a forrásokat Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Rengeteg pénzt költenek majd

Ezért célszerű lenne, ha az állami feladatokat nem a hagyományos bürokratikus rendben, hanem egy rugalmas ügynökségen keresztül látnák el, amely alá be lehet szervezni az összes feladatot, minél kevesebb bürokratával.

Az állam most „nagyon sok pénzt” fog elkölteni brandekre, márkákra és nagyrendezvényekre, eközben partnerként tekint a piac szereplőire, az érintett önkormányzatokra, amelyektől semmilyen jogkört nem kíván elvenni - hangsúlyozta Rogán Antal, aki természetesen szóba hozta a Saul fiá-t is.

Ha nincs új filmtámogatási rendszer, amely azokat a tehetségeket is támogatja, akik még nem készítettek filmet, ez a siker nem jött volna - jegyezte meg.