Nagyot zuhant a Fidesz népszerűsége

2016.03.02. 14:55

Jelentősen csökkent a kormánypárt népszerűsége, és nőtt azok aránya is, akik szerint nem mennek jól a dolgok Magyarországon. Az ellenzéki pártok viszont feljöttek: nőtt a Jobbik, az MSZP és a DK támogatottsága is.

A teljes népesség és a biztos pártválasztók körében egyaránt csökkent a Fidesz népszerűsége. A Medián felmérése szerint a kormánypárt támogatottsága a szavazókorú népesség körében január óta 34-ről 32 százalékra csökkent, a Jobbik 16 százalékra nőtt, az MSZP 10 százalékon áll.

Hét százalék mínusz

A HVG megbízásából készített kutatásból kiderült, hogy a választani tudó, biztos szavazók körében a januári 53 után februárban már csak 46 százalékon állt a Fidesz.

Ebben a körben a Jobbik (25 százalék), az MSZP (12 százalék) és a DK (9 százalék) támogatottsága is nőtt.

Egy hónap alatt 54-ről 60 százalékra nőtt azok aránya, akik szerint ma Magyarországon rossz irányba mennek a dolgok. Jelenleg a kormány munkájával elégedettek aránya 39 százalék, a szám tavaly novemberben még 45 százalékos volt.

Tízből egy megbánta

Eközben a Fidesz elutasítottsága három hónap alatt 35-ről 41 százalékra nőtt. A felmérés szerint akik 2014-ben a Fideszre szavaztak, közülük minden tizedik ma már "semmiképp" nem választana így. Eközben a lakosság 73 százaléka továbbra is támogatja Magyarország EU-tagságát.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK