Nyakó István tovább panaszkodik

2016.03.02. 16:36

Bepanaszolta Nyakó István a Nemzeti Választási Bizottságot a Kúriánál. Az MSZP-s politikus azért nyújtott be felülvizsgálati kérelmet a legfelsőbb bírói fórumhoz, mert a választási testület csak részben adott helyt a panaszának, amiben azt kifogásolta, hogy kopasz férfiak segítségével egy másik beadványozó megelőzte őt a boltzáras népszavazás benyújtásánál.

Felülvizsgálati kérelemmel fordul a Kúriához a kifogását részben elutasító nemzeti választási bizottsági döntés miatt - mondta az MSZP-s Nyakó István. Az Origo beszámolt róla, Nyakó múlt héten - az általuk fekete keddként emlegetett napon - a boltzár ellen akart népszavazási kezdeményezést benyújtani, de megakadályozták, így Erdősi Lászlóné tudott először kérdést benyújtani.

Részben adtak helyt a panasznak 

A szocialista politikus a felülvizsgálati kérelmet indokolva emlékeztetett arra, amit az Origo is megírt: hétfőn a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) részben helyt adott a kifogásának, amikor elítélte azt a csoportot, amely őt akadályozta állampolgári jogának gyakorlásában. De az NVB szerint Erdősi Lászlóné és kísérője nem követett el jogsértést - idézte fel Nyakó.

Nyakó István kopaszok gyűrűjében a Nemzeti Választási Iroda aulájábanForrás: Origo

Panaszában Nyakó kifogásolta, hogy az NVI nem tett semmit "a lehetetlen állapotok felszámolására", illetve, hogy Erdősiné nem maga pecsételte le papírjait az időbélyegzővel, azt kísérője tette meg. Megemlítette, ő adta le először személyesen a Nemzeti Választási Iroda vezetőjének az irományt, nem Erdősiné. Elhangzott, a Kúriának három napja van a felülvizsgálati kérelem elbírálására.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK