Elnézést kért Orbán Ráheltől a 24.hu főszerkesztője

Vágólapra másolva!
Kustánczi Norbert, a 24.hu főszerkesztője bocsánatot kért az etikailag aggályos, ízléstelensége miatt sokat támadott videójukért. A hírportálon kedden jelent meg egy videó, amelyben egyik riporterük, ahogy a 24.hu főszerkesztője fogalmaz, „a miniszterelnök lányának terhessége kapcsán viccelődött”.
Vágólapra másolva!

Kustánczi Norbert szerda délután azt írta, minap megjelent a 24.hu-n egy videó, amelynek egyik részében Katz Dávid kollégájuk a miniszterelnök lányának terhessége kapcsán viccelődött.

A 24.hu főszerkesztője közölte: az anyagot eltávolították az oldalról.

„Tiszteletben tartva az anyaságot, Orbán Ráheltől és az esetleges további érintettektől ezúton elnézést kérünk”.

A Magyar Idők ennek kapcsán arról írt, hogy amikor kedden megkeresték a 24.hu főszerkesztőjét,

Kustánczi Norbert még „egészen másként viselkedett”.

Katz Dávid megjegyzései

Katz Dávid a cikkének azt a címet adta: Orbán Ráhel nagy hasa. A videóban, amit egy fogadáson készítettek, Katz arról faggatta Puskás Péter énekest, hogy vajon ő-e a gyerek apja. De Katz arra is választ várt, hogy iszik-e alkoholt Orbán Viktor leánya, mert ha igen, akkor abból esetleg kiderülhet, hogy hazugság a terhességéről szóló hír.

Etikailag aggályos

A Kustánczi Norbert által vezetett hírportálon megjelent videó a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete által kiadott, az online sajtóban széles körben alkalmazott etikai kódex több bekezdésének sem felel meg, azaz sajtóetikailag aggályos a 24.hu videója.

A 24.hu-t kiadó Centrál Médiacsoportnak is kínos lehet az ügy,

hiszen a vállalat által működtetett hírgyűjtő oldalakon (Startlap, Hírstart) tegnap óta számtalan, a 24.hu-t és annak főszerkesztőjét, Kustánczi Norbertet bíráló és élesen elítélő cikk jelent meg.