Kubatov Gábor szerint méltatlan dolgok történtek

választási iroda nyakó
Vágólapra másolva!
Kubatov Gábor méltatlannak tartja a múlt héten a Nemzeti Választási Irodánál történteket, és parlamenti képviselőként támogat minden olyan törvénymódosítást, amellyel elkerülhetők az ahhoz hasonló helyzetek.
Vágólapra másolva!

A Fidesz alelnökét a müncheni repülőtéren érték utol, amikor az Egyesült Államokból tért vissza. Azt mondja, videón látta a keddi eseményeket, amikor kopasz férfiak segítségével egy nő megelőzte Nyakó Istvánt. Ezek alapján méltatlannak mondja az ott történteket, és támogat minden olyan törvénymódosítást, ami ahhoz kell, hogy a hasonló helyzetek elkerülhetőek legyenek a jövőben.

Mint arról az Origo beszámolt, az MSZP által csak "fekete keddként" emlegetett napon az történt, hogy a látszólag Erdősinétől függetlenül az NVI-be érkezett mintegy tucatnyi kopasz, kigyúrt férfi elállta Nyakó útját,

egyikük pedig az érkeztetőbélyegzőnél megelőzte az MSZP-s politikust, majd ezzel a "belépővel" Erdősiné elsőként adta be a kérdését.

A kopaszok közül a sajtó többet a Fidesz-pártigazgató Kubatov Gábor elnökölte Fradi biztonsági cégének embereként azonosított. Az ügyben eddig Kubatov nem szólalt meg, de a történteket az ellenzéki pártok mellett még a Fidesz is elítélte - igaz, egyúttal elhárított minden felelősséget is.

Kihasználták-e a helyzetet?

A kopaszok akciója miatt panaszt nyújtott be az MSZP, amit az NVB csak részben talált megalapozottnak, mondván: a kopaszok csoportja valódi népszavazási kezdeményezési szándék nélkül tartózkodott ott, ezzel pedig jogellenesen viselkedett. A testület azonban úgy értékelte, hogy az Erdősinét kísérő, Nyakót a bélyegzőnél megelőző férfi nem használta ki ezt a helyzetet.

Nyakó István kopaszok gyűrűjében az NVI épületében Forrás: Origo

A szocialista politikus ezt másként látta: Azt mondta,

úgy tűnik, a kormányzópárt által felbérelt kopaszok az NVI épületében a terror légkörét tudták megteremteni",

és ezt a hatóságok tétlensége, sőt asszisztálása mellett tehették. Az ülésen még Patyi András NVB-elnök is elismerte, hogy a kopaszok

Mint arról az Origo beszámolt, mivel az NVB csak részben adott helyt Nyakó panaszának, a politikus a Kúriához fordult jogorvoslatért. Ebben Nyakó kifogásolta, hogy az NVI nem tett semmit "a lehetetlen állapotok felszámolására", illetve hogy Erdősiné nem maga pecsételte le papírjait az időbélyegzővel, azt kísérője tette meg. Megemlítette,

ő adta le először személyesen a Nemzeti Választási Iroda vezetőjének az irományt, nem Erdősiné.

A Kúriának három napja van a felülvizsgálati kérelem elbírálására.

Szavazzon!

Ön szerint akadályozták-e a videón látható férfiak Nyakó István?