Nem most kezdte a honvédség a civil autók összeírását

2016.03.04. 07:42

A sajtóban számos téves, a közvéleményt félrevezető információ jelent meg a honvédség gépjármű-adatbázis frissítésével kapcsolatban. A Honvédelmi Minisztérium egy tisztázó közleményt adott ki.

A nemzetgazdasági erőforrásokra vonatkozó adatok kezelése a Magyar Honvédség feladatkörébe is tartozó kötelezettség. A rendszerváltás óta meglévő szabályozást nemzetközi példák sora támasztja alá, hiszen az eljárásrend nem pusztán hazai sajátosság, hanem minden, a biztonságáról felelősen gondolkodó ország társadalmának alapvető érdeke. Ez a feladatrendszer nyilvántartások vezetésével és pontosítások végrehajtásával valósul meg - írja közleményében a Honvédelmi Minisztérium.

A Magyar Honvédség járművei RöszkénélForrás: MTI/Molnár Edvárd

A tárca szerint eddig valamennyi kormányzat feladata volt e komplex feladatrendszer végrehajtása és ellenőrzése, amely magánszemélyek gépjárműveire nem terjedt és nem is terjed ki. Ebből adódóan teljes mértékben indokolatlan az a fajta hangulatkeltés, amely az utóbbi időben a média részéről ez ügyben irányult a közvélemény felé - közölte a minisztérium.