Foglyul ejtették a feleségét, kicsalták a millióit

2016.03.05. 15:41

Néhány hónap alatt elvesztette a házát, pénzét és autóját az a pécsi vállalkozó, akinek feleségét csalók ejtették foglyul. A nő először együttműködött a bűnözőkkel: azt állítja, hogy becsapták.

Különös módon vesztette el vagyonának nagy részét egy pécsi építési vállalkozó: felesége és közte viszályt szítottak, majd az asszonyt később foglyul ejtve zsarolták őt – írja a Vasárnapi Blikk.

Fenyegették

A feleség állítólag saját maga sétált bele a kelepcébe: a csalók elhitették vele, hogy férje egy másik nőért el akarja hagyni, ezért elköltözött otthonról. A férjével viszont azt hitették el, hogy a nő el akarja hagyni. A férj azt állítja, leveleket kapott feleségétől, aki többször fel is hívta azzal, hogy a kapcsolatuknak vége. 

Az asszony egy idő után állítólag megpróbált ellenállni a bűnözők követeléseinek, de ekkor meg azzal fenyegették, hogy 

meggyilkolják az egész családját. 

A férj akkor kezdte elgyanítani, hogy őt és feleségét is átverik, amikor megtudta: a házukat átíratták egy cég nevére. 

Azt is mondta a lapnak, hogy a gyerekeiket egy pincében tartották a bűnözők: azzal büntették a feleségét, hogy elzárták előle őket. 

Bejelentést tettek

A nő egyszer állítólag hazaköltözött, de csak azért, hogy teljesítse a fogvatartók újabb parancsát: ellopja a házban tartott készpénzt, 

körülbelül 40 millió forintnak megfelelő eurót. 

A nő végül meg tudott szökni fogvatartóitól, és a férjével együtt bejelentést tett az ügyészségen. Nyomozás kezdődött, nemrég előzetes letartóztatásba helyeztek egy Igor nevű pécsi férfit. A kisemmizett vállalkozó a Vasárnapi Blikknek azt mondta, így hívják azt a férfit is, aki őket kirabolta. A rendőrség csak annyit mondott a lapnak, hogy G. Igor pécsi lakossal szemben zsarolás, rablás és csalás bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK