Orbán Viktor mégis vétózott, csak másképp

Jávor Benedek
Vágólapra másolva!
Magyarország tegnap mégiscsak megvétózott valamit az EU-ban, még ha az nem is a menekültügyi megállapodás volt. De ugyanolyan szégyenteljes ügy - írja a Facebookon Jávor Benedek.
Vágólapra másolva!

Az európai parlamenti képviselő saját bizottsági információkat osztott meg posztjában:

"Bizottsági információim szerint a holland elnökség tegnap a foglalkoztatási tanácsülésre egy olyan javaslatot terjesztett be, amely állást foglalt volna az LMBT-közösség tagjainak egyenlőségét biztosító bizottsági és tagállami erőfeszítések megerősítése mellett. A javaslat körül - némi csiszolgatás után - konszenzus alakult ki a Tanács ülésén, még az ultrakonzervatív lengyel kormány is elfogadhatónak találta."

Az egyhangú támogatás mégsem lett meg, mert a magyar kormány megvétózta a kialkudott megállapodást az LMBT-közösség jogegyenlőségéről - teszi hozzá.

Jávor Benedek Fotó: Polyák Attila - Origo

A politikus azt írja, "Orbánéknak a jelek szerint már Kaczynskiék is liberális bajkeverők. És a magyar kormány immáron nyíltan és kendőzetlenül a - többek közt az EU Alapjogi Chartájának 21. paragrafusában lefektetett - uniós alapjogokat és értékeket tagadja."

Nem osztogatnak, hanem fosztogatnak. Magyarország tegnap mégiscsak megvétózott valamit az EU-ban, még ha az nem is a...

Közzétette: Jávor Benedek2016. március 8.

Jávor Benedek szerint az Orbán-kormány "diszkriminatív, kisebbségellenes, a melegek jogait megkérdőjelező álláspontjával" ebben a kérdésben is Európa perifériájára sodorta az országot.

"...Ennél már nincsen lejjebb, de sajnos biztos vagyok benne, hogy bőven lesz még alkalmunk meggyőződni róla: mindent képesek alulmúlni" - fogalmaz a képviselő.