Meghalt a megerőszakolt indiai tinédzser

2016.03.09. 09:00

Meghalt Indiában az a tizenéves lány, akit a hét elején megerőszakoltak és felgyújtottak - közölte szerdán a rendőrség.

A kórházban belehalt égési sérüléseibe az a tizenéves lány, akit megerőszakoltak és felgyújtottak Indiában - közölte Jadram Szingh, Uttar Prades szövetségi állam rendőrparancsnoka.

Az eset a főváros egyik külterületi részén történt. A lányt a házuk tetőteraszán erőszakolták meg. A feltételezett tettest - egy húsz év körüli férfit - a rendőrség őrizetbe vette.

A lányra szülei hétfőn este találtak rá súlyos égési sérülésekkel, 

miután a tetőről segítségért kiáltozott. Testének 95 százaléka megégett, kórházba szállították, ahol azonban az életét nem sikerült megmenteni.

Indiában 2012-ben autóbuszon csoportosan megerőszakoltak egy fiatal nőt, aki belehalt sérüléseibe. A történtek hatalmas botrányt kavartak. Hatására az ázsiai országban megduplázták a nemi erőszak és más szexuális bűncselekmények büntetési tételeit, akkor került napirendre az is, hogy különösen súlyos bűncselekmények esetében 

fiatalkorúakat is felnőttként kellene elítélni. 

Egyedül 2014-ben több mint kétezer nemi erőszakot jegyeztek fel Újdelhiben, míg országszerte 37 ezer esetet regisztráltak. Segélyszervezetek szerint azonban a ilyen támadások nagy része nem jut a hatóságok tudomására.