Húsz évet kapott a férfi, aki majdnem halálra vert egy idős nőt

Vágólapra másolva!
Első fokon húsz évre ítélt a bíróság egy férfit, aki tavaly csaknem halálra vert és kirabolt egy idős nőt Lentiben. A 22 éves vádlott két doboz sört, három liter bort, három csomag kávét, ötven tojást és háromezer forintot zsákmányolt. 
Vágólapra másolva!

Húsz év fegyházbüntetésre ítélt emberölés kísérlete és magánlaksértés miatt a Zalaegerszegi Törvényszék pénteken első fokon egy férfit, aki tavaly Lentiben csaknem

halálra vert és kirabolt egy 85 éves asszonyt.

A 22 éves vádlott 2015 májusában költözött Aszódról ideiglenesen Lentibe, az ott élő rokonaihoz. Néhány nappal később a barátaival együtt italozott, este 10 óra után indultak haza, de az ittas férfi, miután elvált ismerőseitől, behatolt egy házba.

Bort, sört és tojást zsákmányolt

Először a nyári konyhába jutott be, onnan pedig egy ablakon át a lakóházba, ahol kutatni kezdett, de a zajra felébredt a házban élő 85 éves asszony. A támadó pénzt követelt, és a konyhaszekrényből kivett

húsvágó bárddal többször is megütötte az idős nőt.

Az asszony eszméletét vesztette.

A vádlott magához vette a házban talált két doboz sört, körülbelül ötven tojást, három liter bort, három csomag kávét, az asszony tárcájából kiemelt háromezer forintot, majd elmenekült a helyszínről.

A súlyosan sérült nőt másnap 10 óra körül találták meg, és a kórházba szállítás után életmentő műtétet hajtottak végre rajta.

Nem jogerős

Az ítélet indoklásában elhangzott, hogy a vádlott az eljárás során többször módosította a vallomását,

Az asszony sérüléseit vizsgáló orvos szakértői véleménye, valamint a bizonyítékul szolgáló DNS-minták, lábnyomok, továbbá az idős nő vallomása azonban cáfolta az állításait.

A törvényszék megállapította, hogy - az éppen felfüggesztett büntetés hatálya alatt elkövetett - bűncselekmény során a férfi

tudatában volt annak, hogy az asszony akár meg is halhat.

Csak a véletlennek köszönhető, hogy ez nem következett be.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője ugyanakkor fellebbezést jelentett be, így a döntés nem jogerős.