Válaszolt a kirúgással fenyegetett tanárnő

Bánki Dónát egyházi szakiskola Ajka Bánki Dónát egyházi szakiskola Ajka
Bánki Dónát egyházi szakiskola Ajka
Vágólapra másolva!
Palkovics László szerint meg kell szüntetni annak a tanárnak a jogviszonyát, aki nem értékeli a gyerekeket - így reagált az oktatási államtitkár arra, hogy egy zuglói tanárnő bejelentette: így tiltakozik az oktatási rendszer ellen. A tanárnő reagált: szerinte kiforgatták a szavait.
Vágólapra másolva!

Palkovics László oktatási államtitkár egy lapinterjúban azt mondta: az iskolaigazgatónak és a tankerületi igazgatónak kell eljárni, és meg kell szüntetni a jogviszonyát annak a pedagógusnak, aki nem értékeli a gyerekeket. Hozzátette: "a gyermek nem lehet játékszer ebben az ügyben".

Képünk illusztráció Fotó: Polyak Attila - Origo

Az érintett pedagógus, Szalayné Tahy Zsuzsa a közösségi oldalán válaszolt. Szerinte a média csúsztatása, hogy sztrájkja módjának csak az egyik részét emelték ki; az államtitkár pedig ennek a részinformációnak megfelelően válaszolt. A tanárnő azt mondta, hogy osztályzatot ad a gyerekeknek, de értékelni nem fog. Vagyis, aki semmit nem csinál az órán, az egyest kap, de ha valaki dolgozik, az a munka sikerétől függetlenül ötöst. Részmunkaidős és óraadó tanárként gyakran kell helyettesítenie. Szerinte ilyen körülmények között nem várható el objektív értékelés a pedagógusoktól.

Az oktatás halála

"Még mielőtt bárki örülne - és ezt minden diákomnak, minden fórumon igyekszem elmondani - a sok így kapott jeles pillanatnyilag kellemesnek tűnik, de az egész magyar oktatás halála. Az a jeles nem csak a diákot minősíti, hanem azt a rendszert is, amiben az érdemjegyet megszerezte. És ez később visszaüt. Épp úgy, ahogy az egyéb érdemei miatt besegítéssel szerzett doktori címek is" - írta Szalayné Tahy Zsuzsa.