De mit ad nekünk Sándor, József és Benedek?

2016.03.16. 14:37

Több-kevesebb napsütésre lehet számítani a következő napokban, esőre már nem, legalábbis szombatig. Hőmérsékleti rekordok nem fognak dőlni, legalábbis az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint.

Csütörtökön mindenütt csökken a felhőzet, estétől már nem valószínű csapadék. Változóan felhős égre, többórás napsütésre lehet számítani, csapadék nem várható. Általában gyenge vagy mérsékelt lesz a szél. A Dunántúlon hajnalban foltokban köd képződhet. 

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -4 fok között valószínű, a derült északkeleti tájakon azonban ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 10, 14 fok között alakul.

 

Pénteken 16 fok lesz a csúcs, annál melegebbre nem számíthatunkForrás: Met.hu

Pénteken sok napsütés mellett fátyolfelhő és kevés gomolyfelhő lesz az égen. Csapadék nem várható. A nyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között alakul.

Szombaton gomolyfelhős idő lesz több-kevesebb napsütéssel, elszórtan - főként keleten - záporral, az Északi-középhegység térségében hózápor is kialakulhat. Az északnyugati szél a Dunántúlon időnként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 13 fok között alakul.

Vasárnap hasonlóan felhős idő mellett több-kevesebb napsütésre lehet számítani, elszórtan zápor előfordulhat. Az ország északi felén időnként megerősödik a nyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között alakul.