Egyre több a kihívója Tóbiás Józsefnek

2016.03.16. 07:59

Szanyi Tibor mellett Molnár Gyula, Harangozó Tamás és Tóth Bertalan is ringbe szállhat az MSZP elnöki posztjáért. 

Szanyi Tibor mellett Molnár Gyula is ringbe szállhat az MSZP elnökségi posztjáért - tudta meg a Magyar Idők. Információik szerint többek azt is elképzelhetőnek tartják, hogy Molnár Gyula csak azért lép színre, mert majd úgyis visszalép a jelenlegi pártelnök, Tóbiás József javára.

Az elnök többször elmondta a lapnak, hogy újra elindul a pozícióért, Mesterházy Attila volt pártelnök viszont kijelentette: kizárt, hogy elinduljon a megméretésen. A jelöltek között emlegették még Harangozó Tamást, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának szocialista alelnökét, valamint a pécsi Tóth Bertalan MSZP-s országgyűlési képviselőt is.

Tóbiás József, a Magyar Szocialista Párt elnöke a Mgyar Állandó Értekezleten. Egyre több a kihívójaForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Kovács László egykori pártelnök, korábbi uniós biztos közölte: az MSZP-nek nagy felelőssége lesz abban, hogy az országban ne csak kormányt, hanem rendszert is lehessen választani. A politikus kifejtette: a nemzeti együttműködés rendszere helyett a demokratikus jogállamot, az "illiberális álmok" csodálata helyett az euroatlanti közösségbe újra szervesen illeszkedő Magyar Köztársaságot kell célnak tekinteni. Kijelentette: olyan jelöltet tud jó szívvel támogatni, akinek a politikai pálya nem karrier, hanem az ország és az itt élők minél nagyobb többségének szolgálata.

Lendvai Ildikó korábbi pártvezető a Magyar Időknek a témával kapcsolatban azt mondta, annak, hogy több aspiráns van, megvannak a maga előnyei, mert programokat tudnak versenyeztetni. A választás ugyanakkor esély is arra, hogy a pártra politikai reflektorfény irányul, ezt ki lehet jól is használni, és rosszul is - fűzte hozzá a politikus.